До появата на iPhone 16 остават поне 10 месеца, но

...
До появата на iPhone 16 остават поне 10 месеца, но
Коментари Харесай

Серията iPhone 16 ще получи тези 5 големи ъпгрейда през 2024 година

До появяването на iPhone 16 остават най-малко 10 месеца, само че макар че доста неща могат да се трансформират от в този момент до стартирането на серията iPhone 16, има 5 усъвършенствания, които е доста евентуално да забележим в моделите iPhone 16.

1. По-големи екрани

Рос Йънг, анализатор на екрани счита, че Apple ще усили размера на екраните на iPhone 16 Pro от 6,1 и 6,7 инча надлежно на 6,3 и 6,9 инча. Лийкър от Weibo също удостовери тази опция. Дори MacRumors споделиха изтекли детайлности за размера и тежестта на идващите Pro смарт телефони на Apple и те съответстват с тези други два отчета.

2. Чиповете A18 и A18 Pro ще оферират значими усъвършенствания

Със серията iPhone 15 Pro Apple показа първия си процесор, основан на 3 nm софтуерен развой процес. Очаква се Apple да промени процеса на направа на идния си чип A18, което евентуално ще донесе усъвършенствания в потреблението на сила, ръководството на топлината и мощността на процесора.

Джеф Пу – софтуерен анализатор в хонконгската капиталова компания Haitong International Securities твърди, че Apple ще създаде най-малко два разновидността на чипа A18 – един базов модел и Pro версия.

Въпреки, че не е ясно по какъв начин ще се трансформират спецификациите, той твърди, че Apple ще премине от N3E към N3B индустриален развой. N3E има по-малко EUV пластове и по-ниска компактност на транзисторите от N3B, което води до взаимни отстъпки в успеваемостта, само че процесът може да обезпечи по-добра продуктивност. Пу даже назовава A17 Pro A16 Bionic с проблеми с прегряването.

3. 5-кратно оптично нарастване в iPhone 16 Pro

При iPhone 15 Pro Max Apple добави извънредно обектив с 5-кратно оптично нарастване. По-рано The Elec заяви, че Apple възнамерява да добави перископна леща и в двата 16 Pro модела. Благодарение на увеличението на размера на екрана изданието счита, че през 2024 година компанията ще може да добави обектив с 5-кратно оптично нарастване и в двата Pro модела.

Въпреки, че това ще бъде голямо усъвършенстване за потребителите на Pro, притежателите на Pro Max няма да имат „ нова “ функционалност, защото iPhone 15 Pro Max към този момент разполага с нея.

4. 48-мегапикселова разграничителна дарба за ултра-широкоъгълния обектив

Анализаторът Джеф Пу има вяра, че Apple ще обнови Ultra Wide обектива на моделите iPhone 16 Pro с 48MP резолюция. С други думи, това значи, че потребителите ще могат да вършат фотоси в RAW с още повече елементи.

5. iPhone 16 ще има вграден изкуствен интелект

Като комбинира ИИ, основан в облака и обработката на данни в устройството, Apple най-сетне ще внедри своя генеративен ИИ в iPhone и iPad до края на 2024 година.

Марк Гурман от Bloomberg счита, че това ще бъде основна функционалност в iOS 18. Тя обаче евентуално ще бъде пусната в края на идната година вместо през септември.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР