До официалната презентация на операционната система Android 9.0 P останаха

...
До официалната презентация на операционната система Android 9.0 P останаха
Коментари Харесай

Google опроверга информацията за тъмната тема на интерфейса

До формалната презентация на операционната система Android 9.0 P останаха малко повече от два месеца, а в интернет започнаха да се появяват от ден на ден данни за нейните нови благоприятни условия.
Неотдавна Android Open Source Project (AOSP) разгласява информация, че в новата версия на мобилната операционна система Android 9.0 P е интегрирана специфичната функционалност с име Dark Mode (Night Mode). Това е тъмна или чисто черна тематика на интерфейса, с помощта на която очите не се натоварват толкоз доста, а смарт телефоните с OLED екрани употребяват по-малко електрическа сила.



Черните точки в OLED екраните не употребяват сила и този метод самостоятелната работа на смарт телефоните с AMOLED екрани доста нараства при потреблението на тъмни тематики. Разработчиците на XDA откриха в сорс кода на операционната система информация, показваща, че Android 9.0 P ще има сходна черна тематика на интерфейса.

Вчера Гугъл разгласява публична информация, че никаква Dark Mode (Night Mode) функционалност няма да има. Показаната от XDA опция не е предопределена за включването на мрачен интерфейс, а е предопределена за разработчиците, които могат с лекост да употребяват в своите приложения и игри тъмни тематики.

Но до анонса на Android 9.0 P има още много време и Гугъл може да размишления.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР