До обявяването на следващото поколение iPhone, което се очаква да

...
До обявяването на следващото поколение iPhone, което се очаква да
Коментари Харесай

Готви ли Apple уловка с USB-C зарядните за iPhone? ЕК размаха пръст преждевременно

До оповестяването на идващото потомство iPhone, което се чака да размени личното Lightning зарядното на Apple с универсалното USB-C в отговор на новите европейски регулации, остават още няколко месеца. Европейската комисия обаче наподобява се е намесила превантивно и е вдигнала пръст на американския колос, преди той да е направил каквото и да е.

Според информация в медиите еврокомисарят по индустрията Тиери Бретон е изпратил писмо до компанията от Купертино с предизвестие към Apple да не пробва да шмекерува. Той е предизвестил американския колос да не заобикаля разпоредбите, като прави някои функционалности налични единствено за истинските зарядни кабели – каквито клюки се носят.

Битката за прекосяване към единно зарядно в Европейския съюз се води от години и през 2022 година общността най-сетне одобри въпросното законодателство, една от задачите на което е понижаване на електронния боклук. Приетият през октомври нормативен акт за въвеждане на USB-C стандарта като наложителен за всички телефони, таблети и фотоапарати в Европейски Съюз ще стартира да работи от 2024 година

Регулацията визира най-много Apple, която е известна със личния си и по-различен метод към технологиите и впримчването на потребителите в затворена екосистема. Сега колосът ще би трябвало да се откаже от истинския си Lightning порт за зареждане.

Новината за фрапантната смяна, спусната от горната страна, породи клюки, че Apple обмисля по какъв начин да заобиколи, най-малко отчасти, регулацията на Стария континент. Така през последните месеци в медиите се появиха изказвания, че USB-C портът във към момента неизлезлия iPhone 15 ще бъде стеснен във връзка с скоростта на предаване на данни и зареждане за кабели, които не са утвърдени аксесоари „ Made for iPhone “.

Опитвайки се да предотврати това – най-малко за Европейски Съюз – Тиери Бретон насочи предизвестие към Apple четири месеца преди нормалното събитие за представянето на iPhone. Според MacRumors, които се базират на информация от Zeit Online, комисарят е отбелязал, че би било „ неприемливо да се ограничи взаимоотношението със зарядните устройства “.

В писмото, забелязано от немската осведомителна организация dpa, се отбелязва също, че през март Еврокомисията е напомнила на Apple, че „ устройства, които не дават отговор на условията за единно зарядно устройство, няма да бъдат утвърдени на пазара на Европейски Съюз “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР