До неразбория относно това как трябва да се процедира с

...
До неразбория относно това как трябва да се процедира с
Коментари Харесай

Напрежение между американския и руския екип на МКС заради повредата на Союз МС-09

До бъркотия по отношение на това по какъв начин би трябвало да се действа с разваления транспортен съд “Союз МС-09 ” се стигна по време на полемиките сред американския астронавт Андрю (Дрю) Фойстел и съветските му сътрудници Сергей Прокопиев и Олег Артемиев. Ставаше въпрос какви стъпки предстоят да се подхващат, с цел да се запуши пробойната в битовия отсек на галактическия транспортен съд. Тъй като приключването на въздух не е чак толкоз значително, че да заплаши живота и здравето на екипажа на “Международната галактическа станция ”, Дрю Фойстел предложи да се направи  първо краткотраен ремонт. Окончателен ремонт на галактическия транспортен съд не е неотложен и по тази причина е по-разумно да се направи подготовка на Земята, преди да се приложат перманентни ограничения в галактически условия. 

По принцип думата на Фойстел би следвало да има някаква тежест, защото понастоящем заема длъжността “командир ” на станцията. Въпреки това съветските му сътрудници дружно с наземния екип взеха решение да подхващат дълготраен ремонт на “Союз МС-09 ”. Те запълниха пробойната чрез епоксидна смола и марля. Резултатите от процедурата са следните: наподобява, че към този момент няма приключване на въздух, само че се е появил нежелателен въздушен мехур. 

Засега ремонтните действия по кораба са прекратени. Ако е нужна спомагателна работа, тя ще бъде свършена най-рано на следващия ден. 

Запис от днешния спор: тук (Youtube връзка)

На фрагмента: корабът Союз МС-09″ по време със доближаването си с “Международната галактическа станция ” през юни. Photo credit: NASA TV

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР