До момента са регистрирани над 20 труса, като 13 от

...
До момента са регистрирани над 20 труса, като 13 от
Коментари Харесай

Серия земетресения в Гърция и Северна Македония, усетени са у нас

До момента са регистрирани над 20 труса, като 13 от тях са били с магнитуд към и над 3

Серия трусове раздрусаха тази нощ Северна Македония и Гърция, оповестяват международните организации.

Най-силният трус е с магнитут от 5,5 и е регистриран минути преди среднощ на територията на Гърция, оповестява Европейският сеизмологичен център.

Епицентърът е покрай границата на страната със Северна Македония, оповестява се за нанесени материални вреди в Битоля.

На този стадий няма информация за потърпевши.Телефонните линии и интернет не работят. Жителите на Битоля прекараха нощта навън и в колите си.

От Българска академия на науките оповестиха, че трусовете в Република Северна Македония и Гърция са се усетили и у нас. " До момента са регистрирани над 20 труса, като 13 от тях са били с магнитуд към и над 3 ", сподели Петя Трифонова от Българска академия на науките. По думите ѝ трусовете са усетени добре в Югозападна България. Жители на столицата също са ги усетили, само че по високите етажи на постройките. " Имаме информация, че в квартал " Зона Б5 " трусът е усетен и дори хората са потърсили 112 за информация ", сподели Трифонова, представена от БТВ.

По думите ѝ това е средносилно сеизмично събитие, което преразпределя сила по останалите сеизмични структури. Няма директна заплаха за земетресения в България.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР