До момента на ръководството на МВР не е предоставяна информация

...
До момента на ръководството на МВР не е предоставяна информация
Коментари Харесай

В МВР няма документи за тормоз и репресия по време на изборите

До момента на управлението на Министерство на вътрешните работи не е предоставяна информация за тормоз и принуда по време на изборите. Дайте документи за принуда, за упражнено принуждение. Как да дадем такива материали, като в управлението на Министерство на вътрешните работи няма такива материали?

С подобен въпрос вътрешния министър Бойко Рашков отговори на депутата от Движение за права и свободи Гюнер Ахмед по време на чуването си в отрасловата парламентарна комисия.

По думите му, в случай че ще се употребяват " терминологии като принуда или тормоз ", които да са оказвани по време на изборите предходната година, то такива квалификации би трябвало да бъдат подкрепени с обстоятелства. Рашков не счита, че този политически метод е подобаващ. Ако някои има съответни обвинявания, да бъде по този начин добър да показа обстоятелствата, да се отнесе към прокуратурата. Няма издадени инструкции от Министерство на вътрешните работи някои да подхваща репресивни дейности против жителите. Целта на плануваните работи са били следени по време на изборите със съблюдаване на законността.

Едва ли не Министерство на вътрешните работи са тръгвали на война против българските гласоподаватели. Това не приказва добре за имиджа на България, разяснява Рашков.

Във връзка със обстановката с мигрантския напън, Рашков регистрира, че той е в пъти намалял спрямо преди 3-4 месеца. Едно от обясненията е, че се намираме в сезон, който не е подобаващ за миграция и трафик. Миграционният напън не е същият даже в зимните дни и седмици спрямо други години, сподели отрасловият министър.

Продължава да има опити на жители на Афганистан да обхванат и това е реалност, мъчно се стопират такива хора и това е известно на всички страни. Около 600-700 души са настанени в центровете за мигранти. Едва ли може в международен мащаб да се надяваме, че в скоро време мигрантският напън ще спадне, защото процесите се задълбочават, посочи Бойко Рашков.

Според него, противодействието на миграцията няма да е сполучливо, в случай че мигрантите се стопират единствено на границата.

На въпрос за домашното принуждение и неговото попречване, следствие и откриване, Рашков съобщи, че е прекомерно рано да се сложи подобен въпрос, когато към момента Министерство на вътрешните работи проучва и събира информация по тематиката. В Министерство на вътрешните работи се организира чуване на шефовете на районните дирекции на Министерство на вътрешните работи и като завърши тяхното чуване, ще бъде дадена повече информация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР