До месец ще бъде готов законът за приемане на еврото.

...
До месец ще бъде готов законът за приемане на еврото.
Коментари Харесай

Министерството на финансите: До месец ще бъде готов закон за приемане на еврото

До месец ще бъде подготвен законът за приемане на еврото. Това оповестиха от Министерството на финансите по време на полемика, отдадена на влизането в Еврозоната.

По време на срещата, проведена от икономическия и обществен съвет, бяха сложени главните провокации пред влизането на България в еврозоната.

" Ако осъществим всички критериии ние бихме могли да се похвалим със завършването на тези значими евроинтеграционни процеси, венец на които е приемането на еврото. В този смисъл имам вяра, че Народно събрание ще извърши своите задължения в най-скорошен порядък и ще одобри нужните законодателни актове, които да подсигуряват нормативната база за въвеждането на еврото в най съкратени периоди ", съобщи ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

" Макар през предходната година да имаше спекулации, че България, надали не, ще влезе принудително в еврозоната, България ще влезе тогава, когато всички ние свършим работата, която е пред нас ", съобщи служебният вицепремиер Атанас Пеканов.

" Все по-разширяващата се територия, която единната валута обгръща, разрешава тя да разгърне в цялостен размер своя капацитет, да докара до една още по-интегрирана европейска стопанска система, до по-ниски транзакционни разноски за участващите страни, до повече вложения, до по-добра конкурентоспособност ", съобщи Нина Стоянова - подуправител на Българска народна банка.

" Постигането на инфлационния аршин е предизвикателство за страната поради относително ниското равнище на цените спрямо цените от Европейски Съюз и страните от еврозоната ", съобщи Методи Методиев - длъжностен заместник-министър на финансите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР