До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra

...
До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, някогашният криптовалутен магнат и основател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати, с цел да дава отговор по обвинявания в машинация.

Още през 2022 година стабилната монета UST на Terra и свързаната с нея алткойн LUNA спаднаха съвсем до нулева стойност заради неуспех на механизма за обвързване към $, което докара до зашеметяваща загуба на стойност от към $40 милиарда в границите на няколко дни.

Задържането на Куон се случи в миг, когато той се опита да напусне Черна гора и да замине за Дубай, хипотетично с подправен костарикански паспорт, откакто месеци наред никой не успяваше да разбере къде се намира.

Неотдавна апелативен съд в началото анулира екстрадицията на Куон в Съединени американски щати, считайки заповедта за “ ” и лишена от решаваща фактическа основа. Съобщения от локалната медия Pobjeda обаче сочат, че по-късно съдът е отменил това решение и е отредил в интерес на екстрадицията в Съединени американски щати.

Моментът на прехвърлянето на Куон в Съединени американски щати и съответните обвинявания , които ще му бъдат повдигнати, остават неразбираеми.

Въпреки това Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) упрекна Куон и неговото дружество Terraform Labs в образуване на машинация за няколко милиарда $ и нарушение на федералните разпореждания за скъпите бумаги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР