До края на юни над 50 000 руснаци са посетили

...
До края на юни над 50 000 руснаци са посетили
Коментари Харесай

Руснаци плащат хиляди евро, за да дойдат на море у нас

До края на юни над 50 000 руснаци са посетили България - това са основно притежатели на парцели и жилища. Това сподели в студиото на " Денят стартира " служебният министър на туризма Илин Димитров. По думите му, защото превозът до България е усложнен те заплащат хиляди евро за билети, с цел да минат през Истанбул и както се вижда трудностите и скъпите билети не ги стопират.
 
" Понякога хората с парцели тук водят и другари. 50 000 души не са малко число, по отношение на 10 000 през предходната година и мисля, че този пазар не е изгубен ", добави Димитров по Българска национална телевизия.
 
Според него, сега се намираме в най-силната част на сезона - там, където цените са най-високи.
 
" Реално може би се разграничава картината, защото доходи не значи облага, само че от редица пазари имаме съществено нарастване в броя на туристите, които посещават България. От Румъния са скочили двойно, от Обединеното кралство са 10 пъти повече, нарастване има от пазарите в Израел, Полша, Чехия, Германия. Нетните индикатори са по-високи в пъти спрямо предходната година, като приходите, които чакаме са 70% повече по отношение на същия интервал на 2021 година ", сподели още министърът.

Колко коства почивката на морския бряг

Дали това е задоволително или не, ще има по-точна информация към края на септември, само че числата са обнадеждаващи, акцентира Илин Димитров. Той посочи, че от Министерството на туризма ще създадат всичко допустимо да се удължи оптимално сезона и ще стартира дейна акция на близки пазари, а и на българския пазар, с цел да могат хората от страните към нас да се насладят на един прекрасен и топъл септември.
 
 istock istock
По думите на министъра, българите също от ден на ден пътуват и данните сочат, че има над 3,5 млн. пътувания и множеството дестинации са Гърция и Турция. Екзотични дестинации съвсем няма - под 10 000 са пътуванията там.
 
" Никога не съм гледал на Гърция и Турция като на съперници, а като сътрудници - от тях можем да учим и с тях можем да работим ", добави Илин Димитров.
 
Във връзка със свлачището сред курорта " Албена " и Балчик през вчерашния ден, при което пострадаха двама души, Димитров сподели, че е сбъднат контакт с наемателя на плажа и ще отиде персонално в петък, с цел да види на място какви са вредите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР