До края на юли се очаква да приключат всички мерки

...
До края на юли се очаква да приключат всички мерки
Коментари Харесай

До края на юли се очаква да приключат всички мерки по удължаване живота на 6-и блок на АЕЦ Козлодуй

До края на юли се чака да приключат всички ограничения по удължение живота на 6-и блок на АЕЦ " Козлодуй ". Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова след среща със заместител генералния шеф на Международната организация за атомна сила Хуан Карлос Лентихо.

" Всички действия по удължаването на живота на Шести блок на АЕЦ " Козлодуй " се извършват в период ", увери министър Теменужка Петкова. По думите ѝ, сигурността е водеща при употребата на нуклеарните мощности, което е било прието и от нейния посетител.

Министър Петкова е срещнала Хуан Карлос Лентихо и с желанията на държавното управление да търси благоприятни условия за реализацията на плана АЕЦ " Белене ", а Лентихо е изразил подготвеност за съдействие както при удължаването на периодите за употреба на двата блока на централата в Козлодуй, по този начин и за възможното създаване на нова нуклеарна мощ.

Припомняме, че предходната година беше продължен експлоатационният период на Пети блок на АЕЦ " Козлодуй " до 2027 година. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР