До края на седмицата позициите на строителния бранш и на

...
До края на седмицата позициите на строителния бранш и на
Коментари Харесай

Регионалният зам.-министър: Очаквам споразумение между строителния бранш и държавата до края на седмицата |

До края на седмицата позициите на строителния отрасъл и на страната ще бъдат сложени на масата - чакам съглашение. Имаме протегнати ръце от двете страни, въпросът е да стигнем до здрависване.

Това съобщи зам.– министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков пред БНР след днешната среща сред представители на браншовата камара „ Пътища “ и управлението на Министерство на регионалното развитие.

По думите му да им бъдат изплатени 900 млн.лв за осъществени от строителните компании действия.

Валентин Граматиков мисли, че е основно да се откри механизъм за разплащането на тези пари. Той разясни, че в правовата страна единственият метод това да се случи по легален път е заплащанията да бъдат решени през Народно заседание със Закона за държавния бюджет.

„ Ние преговаряме за намиране на легалния метод за разплащане на 100-те млн лева, обезпечени с актуализацията на бюджета за тази година, плюс още няколко милиона, които са от промяна на бюджета на АПИ “, сподели още Граматиков.

Граматиков счита, че става дума за " покруса в пътния отрасъл ", тъй като до в този момент едно-единствено лице е взимало решения и е държало в послушание тези, от които зависи неговото предложение. Според него логично поражда въпросът къде са били тези хора преди една година, когато са знаели какво им е предоставено като действия и какво би трябвало да изпълнят:

„ Но е по - елементарно така- парите да отиват там, където би трябвало и на пътния отрасъл му беше по-изгодно да стои в подчинено състояние. "

В момента текат работни диалози сред районното министерство и министерствата на финансите и на стопанската система за това да се откри пресен запас, който може да бъде вкаран в строителния отрасъл, в случай че няма настоящ парламент до края на годината, стана ясно още думите на Валентин Граматиков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР