„До края на седмицата няма да е готов кабинетът, все

...
„До края на седмицата няма да е готов кабинетът, все
Коментари Харесай

Бивши председатели на парламента: Кабинетът няма да е готов до края на седмицата

„ До края на седмицата няма да е подготвен кабинетът, към момента се организират диалози “, уточни в предаването „ Тази заран “ доцент Борисолв Великов – някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори". Според Явор Нотев, също някогашен ръководител на Народното събрание, не се знае доста до къде са стигнали консултациите. Той също означи, че държавното управление няма да бъде образувано до края на седмицата.

„ Обсъждат се значими тематики за развиването на страната, само че лични назначения и надлежно систематизиране на министерски кресла не се оповестява “, добави той. Според него методът, по който се декларират позициите на участниците в тези диалози също допускат доста работа.

Доц. Борислав Великов означи, че „ ИТН “ (ИТН) навлизат в някакво русло, само че ще държат съставът на кабинета да си е техен. „ Единственото, което остава и би трябвало да се извърши, е да се схванат по политики и по стратегии. Тогава към тези 112 гласа ще чакаме да забележим кои ще бъдат по-гъвкави и по-отговорни политически сред Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, съобщи доцент Великов.

Явор Нотев разяснява и първия състав на кабинета на Има Такъв Народ с министър председател Николай Василев. Според него това е било изненадващо за жителите, както и за участниците в предизборната конкуренция.

„ Много се изговори за това, че по този начин не се прави и това не са разпоредбите на политическата игра. Няма по какъв начин да приемем подобен напълно нов метод. В последна сметка съставянето на кабинет изисква висока степен на доверие и доближаване на стратегии “, уточни Нотев.

Според доцент Великов в този изпреварващ ход потребното е било това, че се появи стратегия, по която в този момент има разногласия, само че се сложиха на масата някои програмни цели, което беше позитивно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР