До края на месец януари продължава вторият етап от кампанията

...
До края на месец януари продължава вторият етап от кампанията
Коментари Харесай

Две седмици до края на конкурса за есе, организиран от БНТ

До края на месец януари продължава вторият стадий от акцията на Българска национална телевизия в поддръжка на българските учебни заведения в чужбина - „ Прозорец към родината “. В състезанието за есе могат да вземат участие възпитаници на възраст от 7 -15 години, които изпратят своите съчинения на тематика „ Аз съм българче “ по е-поща на адрес: [email protected]. Единственото условие към съчиненията е те да бъдат с размер не повече от 1337 знака. Броят на знаците символизира 1337 години от основаването на Българската страна.


От старта на втория стадий на акцията „ Прозорец към Родината “ в Деня на националните будители, към този момент са получени над 150 есета на българчета от цялата страна и на деца, живеещи в чужбина.

Своите произведения на тематика „ Аз съм българче “ към този момент са изпратили възпитаници от Австралия, Съединени американски щати, Канада, Чехия, Кипър, Молдова, Германия, Италия, Испания и други страни.

Най-активни измежду учебните заведения, в които се учи български в чужбина, са учебно заведение „ Аз съм българче ” в гр.Бремен (Германия), Неделно учебно заведение „ Българче ” в гр.Непол (Италия) и ПБНУ „ Васил Априлов ” в гр. Кастейон (Испания).

Получените есета за присъединяване в състезанието на Българска национална телевизия „ Прозорец към родината “ към този момент са оповестени на уеб страницата azmogaazznam.com. Всеки от читателите на уеб страницата може да даде своя глас за своите любимци. Гласовете, получени он-лайн ще вземат участие в определянето на спечелилите. Своето мнение ще даде и петчленно жури, което включва преподаватели от български учебни заведения в чужбина, представители на Българска национална телевизия, и на сътрудниците в самодейността - Сдружение „ Арлекин “ и Столична община.

Победителите в състезанието за есе от акцията „ Прозорец към Родината “ ще бъдат оповестени в навечерието на Националния празник на България 3 март.
 Българска национална телевизия провежда конкурс за есе на тематика Българска национална телевизия провежда конкурс за есе на тематика "Аз съм българче "
Будителството е отговорност на всеки и Българската национална телевизия като виновна социална медия стартира от през днешния ден в Деня на националните будители в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР