До края на месец април ще приключи разчистването на близо

...
До края на месец април ще приключи разчистването на близо
Коментари Харесай

До края на април приключва разчистването захрастените терени от Морската градина във Варна

До края на месец април ще завърши разчистването на близо 100 декара в Морската градина, които са били изоставени и неподдържани през последните 20 години. Санитарната резитба на саморасла растителност стартира през месец януари, като графикът на дейностите е разчетен за 6 месеца. Това заяви Стоян Аргиров, шеф на Оперативна програма „ Управление на планове и озеленяване “. Разчистени са храстите в близо 80 общински имота, на които е направена експертна оценка на едроразмерната растителност. В някои от тях по преценка на експертите ще стартира поетапно облагородяване и компенсиращо залесяване с нови дървесни типове.

Успоредно с тези действия преди седмица стартира и първото за годината косене на Морската градина във Варна, добави Аргиров. То ще завърши в идващите 10 дни, съгласно метеорологичните условия. Дейностите са почнали от региона на плувен комплекс „ Приморски “ и са достигнали терените към Пантеона. Аргиров добави, че най-големият парк във Варна се коси най-малко седем пъти през годината според от преваляванията.

В момента варненци се радват на цъфналите лалета в приморския парк, като след приключването на цъфтежната им фаза, през месец май ще стартира лятното зацветяване на алеите.

От Оперативна програма „ Дезинфекция, дезинсекция, дератизация “ оповестиха, че първото за сезона култивиране на тревните площи против кърлежи в Морската градина към този момент е завършило. Пролетното напръскване продължава в дворовете на образователните заведения, парковете в кварталите „ Аспарухово “, „ Младост “, „ Възраждане “ и „ Владислав Варненчик “, детските градини, спортни и площадки и междублокови градинки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР