До края на май НАТО ще създаде бойни групи във

...
До края на май НАТО ще създаде бойни групи във
Коментари Харесай

НАТО създава бойни групи от Балтийско до Черно море до края на май

До края на май НАТО ще сътвори бойни групи във всички страни от Балтийско до Черно море, с цел да укрепи източния фланг на Алианса. Това съобщи генералният контрольор на Бундесвера Еберхард Цорн за в. " Велт ам Зонтаг ", оповестява БГНЕС.

В момента не виждаме никакви признаци, които да демонстрират нахлуване на съветски войски против страните от НАТО, означи той и добави, че в това отношение Алиансът има време за разширение на качествата и подсилване на източния фланг.

Цорн уточни, че до края на идния месец ще бъдат основани нужните бойни групи във всички страни от Балтийско до Черно море.
 НАТО удвоява бойните си групи до Русия, изпраща още войски в България
НАТО удвоява бойните си групи до Русия, изпраща още войски в България

Русия да разбере, че в никакъв случай не може да завоюва нуклеарна война, упорства Столтенберг

Според изказването от изключителна среща на върха на НАТО в края на март Алиансът ще сътвори в Европа в отговор на съветска специфична интервенция в Украйна. В документа се отбелязва, че " в отговор на дейностите на Русия са задействани проектите за защита на НАТО, ситуирани са детайли от силите за реагиране на НАТО и 40 000 бойци са ситуирани на източния фланг на НАТО ".

Освен това се основават четири спомагателни многонационални бойни групи в Унгария, Румъния и Словакия.

Същевременно беше конкретизирано, че стъпките на НАТО " остават превантивни, пропорционални и не са ориентирани към ескалация на рецесията ".

Междувременно стана ясно, че съветският президент Владимир Путин е наредил на военните да укрепят западните граници на страната, тъй че
 НАТО не търси спор с Русия, само че е подготвен за него
НАТО не търси спор с Русия, само че е подготвен за него

Алиансът ще брани всеки сантиметър от територията си, твърди Блинкън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР