До края на годината и началото на следващата ще започне

...
До края на годината и началото на следващата ще започне
Коментари Харесай

Електронна рецепта ще видим тестово до края на годината или в началото на следващата

До края на годината и началото на идната ще стартира първото тестово пускане на системата за електронни предписания. Това заяви пред БНР Антон Вълев, ръководител на Националната аптечна камара. Най-вероятно ще има временен интервал, в който ще могат да се купуват медикаменти и с хартиени предписания, посочи той.
Как ще работи системата? Лекарят изписва рецепта, която се качва във виртуалното досие на пациента. След това пациентът или негов непосредствен вършат идентификация, с която фармацевтът влиза в досието на пациента.
 Тристранката е съгласна персоналният доктор да те преглежда по телефона и да ти издава електронна рецепта Тристранката е съгласна персоналният доктор да те преглежда по телефона и да ти издава електронна рецепта
При оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура заради разпространяването на заразно заболяване (в България в моме...
Фармацевтът на гишето да може да вижда всички останали лечения, давани до момента на пациента, с цел да може да съобрази дали новото изписано лекарство е съответно.
" Ако лекарят е изписал повече медикаменти и фармацевтът понижи някои, в електронната система лекарят ще може да го види. В настоящия миг, в случай че фармацевтът понижи лекарство по хартиената рецепта, лекарят нищо не вижда ", разяснява специалистът.
Фармацевтите оферират системата автоматизирано да подава лекарството в интернационално непатентно название, с цел да има опция в това число да се предложи по-евтин вид на пациента. Антон Вълев даде образец с гръцкия модел, при който без значение с какво комерсиално име лекарят е изписал лекарството в електронната система, автоматизирано рецептата се генерира с интернационално непатентно название и към този момент избор на търговски имена от страна на лекаря няма, в случай че той не влезе в характерна процедура да се стимулира за какво предписва съответно комерсиално име на лекарство.
Още: Окончателно: Вече могат да ни издават електронни посоки и предписания "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР