До края на 2020 г. според прогнози на Института за

...
До края на 2020 г. според прогнози на Института за
Коментари Харесай

Учени прогнозират ръст на икономиката ни и в следващите години

До края на 2020 година съгласно прогнози на Института за стопански проучвания при Българска академия на науките темпът на повишаване на Брутният вътрешен продукт на България ще остане 3-3,5 на 100, което е близо до евентуалния ни напредък. Това е добър напредък, само че е непълен за задачите на догонващото развиване на страната. Това разяснява на конференция в Българска телеграфна агенция доцент доктор Виктор Йоцов при представянето на Годишния отчет за икономическото развиване и политики в България на института.

Проф. доктор Александър Тасев - шеф на Института, означи, че даже 3-4 на 100 напредък за България е непълен, с цел да се доближим до европейските стандарти.

Доц. доктор Виктор Йоцов разяснява, че не се чака повишена инфлация по линия на това, че стопанската система потегля да " прегрява ". Покачване на темпа на асимилиране на евросредствата е измежду другите прогнози на учения. Не се чакат съществени промени в данъчната система.

Йоцов заяви, че се чака сполучливо довеждане докрай на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. По думите му няма да има политически разтърсвания и не се чака тази година да има нови предварителни избори, които постоянно дават отражение върху бюджета и макроикономическите индикатори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР