До два месеца ще стартира изграждането на локалните платна по

...
До два месеца ще стартира изграждането на локалните платна по
Коментари Харесай

Скоро започва изграждането на локалните платна на Асеновградско шосе

До два месеца ще започва построяването на локалните платна по Асеновградско шосе. Отчуждителните процедури към този момент са завършили, като прилежащите общини са платили над 400 000 лв. - най-вече пари е дала община Куклен - 217 000 лв., следвана от Асеновград и Родопи.

Това заяви регионалният шеф на Пловдив област Дани Каназирева след среща с представители на Областното пътно ръководство, общините Асеновград, Куклен и Родопи, инженери и проектанти.

Към момента всички отчуждителни покупко-продажби са завършени, както и правосъдните каузи. Преди два дни е влезнала в действие и последната заповед за отчуждаване, сподели регионалният шеф. Техническият план е координиран с институциите, определена е компания за строителен контрол и няма тъжби.

Локалните платна от двете страни са с параметри 6 на 8 метра и има общо 40 връзки от двете страни, ще се построяват четири мостови уреди, ще бъде възобновен и напоителния канал за селскостопанските земи, посочи инж. Паун Иванов от фирмата-изпълнител.

Изграждането на локалите ще коства 18 милиона лв., а срокът на осъществяване - 485 дни, само че се чака предварително осъществяване до края на годината.

За Югоизточния обход на Пловдив, който е обект от национално значение, се чака заповед от Министерство на регионалното развитие за разрешаване изработването на парцеларен проект. Той би трябвало да бъде координиран и да се организира социална поръчка за осъществяване на обекта, посочи Каназирева.

По думите й Министерство на околната среда и водите би трябвало да реши дали обектът би трябвало да мине единствено с преценка за влияние върху околната среда или с Оценка на въздействието върху околната среда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР