До дни Враца остава без детско отделение заради масово напускане

...
До дни Враца остава без детско отделение заради масово напускане
Коментари Харесай

Заради масовото напускане на педиатри: Враца остава без детско отделение

До дни Враца остава без детско поделение поради всеобщо овакантяване на педиатри. А повода - лекарите получават ниски заплати и извършват сложен график на наряди поради дефицит на фрагменти. Оставка подаде и шефът на болничното заведение. Днес с медиците се срещна здравният министър, който увери, че има решение на казуса, само че то ще бъде краткотрайно.

Ниско възнаграждение, сложни графици за наряди, а неизползваният заплатен годишен отпуск на педиатрите във врачанската болница е над 80 дни.

  " Кой би работил 3 години без да излиза отпуска? Да заповяда да работи. Как да работиме двама души, би трябвало да умрем там, би трябвало да не си вървим у дома ", разяснява доктор Бисер Тодоров.

" На този стадий ще закърпим ситуацията, ще намерим педиатри, само че би трябвало подпомагане и от общината, тъй като общината също може да даде някои вероятности на болничното заведение ", съобщи проф. доктор Христо Хинков.

Увеличението на заплатите на лекарите в детско поделение може да се реализира посредством преразпределение на вътрешното заплащане по клиничните пътеки, сподели още здравният министър. Той уточни и различен проблем в здравната система.

" Частни лечебни заведения, които изсмукват ресурса от държавните лечебни заведения е проблем и би трябвало да намерим способи. Един от методите е да се консолидират всички тези предлагани медицински действия и от частни и от държавни лечебни заведения ", съобщи пред Българска национална телевизия проф. доктор Христо Хинков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР