До дни ще стане ясно дали „бетонните пети“ на плаж

...
До дни ще стане ясно дали „бетонните пети“ на плаж
Коментари Харесай

До дни експерти от община Созопол ще кажат дали „бетонните пети“ на „Смокиня“ отговарят на закона

До дни ще стане ясно дали „ бетонните пети “ на плаж „ Смокиня “ дават отговор на условията за градеж на преместваем обект. Експертна комисия в община Созопол към този момент е почнала работа.

" Бетонните пети " са част от градеж, който няма позволение, установяваха от РДНСК, които ревизираха плажа след репортаж на bTV.

Според държавните институции на пръв взор всичко е наред. Липсва обаче разрешението за строителство и за монтаж, което се издава от основния проектант на община Созопол.

Проверяващите са установили, че на някои места са осъществени строителни действия. Всичко, което се е случило досега, е без глоба на общината за издаване на позволение за монтаж, защото заявките са входирани в края на предходната седмица, изясни в „ Тази заран “ Румен Кисьов, зам.-кмет по строителството на община Созопол.

„ Експерти от общината ще прегледат заявките за плана, въз основа на което ще бъде издадено позволение за монтаж или в случай че има забележки, ще бъде поискано да бъдат отстранени. Ако всичко е обикновено и дава отговор на условията за монтаж на преместваеми уреди, ще бъде издадено позволение “, изясни Румен Кисьов.

Основното нещо, с което ще се занимават специалистите, е дали размерът, структурата и методът на сглобяване на преместваемото оборудване дават отговор на този вид условия, или е обвързвано с нещо друго, което попада под дефиницията на строителни действия.

„ Тези бетонни детайли съставляват основата за създаване на преместваемото оборудване. Дали дават отговор, или не ще се произнесат специалистите “, сподели Кисьов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР