До дни се очаква да влезе в сила европейската версия

...
До дни се очаква да влезе в сила европейската версия
Коментари Харесай

Европейски закон “Магнитски” - в сила до дни

До дни се чака да влезе в действие европейската версия на закона “Магнитски ”, който ще разреши на Брюксел нов режим на наказания против страните в блока, които нарушават човешките права.
Нормативът бе утвърден по време на среща сред външните министри на страните-членки, а оповестиха от най-голямото политическо семейство в Европейски Съюз - ЕНП. Очаква се това да влезе в действие до 10 декември.

Рестрикциите плануват възбрана за пътешестване, отнасяща се до физически лица, и заледяване на средства на физически лица и юридически лица. Рамката за световни и целенасочени ограничавания се отнася против дейности като геноцид, закононарушения против човечеството и други съществени нарушавания на човешките права или злоупотреби.

Ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз обаче изясни, че новият режим няма да бъде ориентиран против никоя съответна страна и за разлика от Съединени американски щати няма да има екстериториален темперамент.

Приемането на новия режим на наказания преди година беше инициирано от висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР