До десет дни в аптеките се очакват количества от лекарството

...
До десет дни в аптеките се очакват количества от лекарството
Коментари Харесай

До 10 дни се очаква липсващо лекарство за заболявания на щитовидната жлеза

До 10 дни в аптеките се чакат количества от лекарството „ Л Тироксин “, за чиято липса алармираха пациенти със болести на щитовидната жлеза. Лекарството не може да бъде открито повече от месец.

Освен „ Ел Тироксин “, който се употребява за лекуване на хашимото и други болести на щитовидната жлеза, в някои аптеки липсва и неговият сурогат – „ Ел тирокс “. Дефицитът в мрежата тормози пациентите, чийто ресурси са на изчерпване.

„ Аз сега имам. Не съм проверявала от към месец, само че се надявам да го заредят в най-скоро време, тъй като въобще не трябва да се прекъсва лекуването с подобен препарат. Той ми замества хормона, който организмът ми не може да създава “, показа жена със заболяване.

От Асоциацията на притежателите на аптеки се надяват ритмичните доставки да бъдат обновени, само че не подсигуряват за това, разяснява ръководителят Николай Костов, представен от БНР.

„ По информацията, която имам, чакаме в околните 10 дни да пристигна, тъй като предварителната информация беше, че ще липсва към месец, уповавам се “.

Той уточни, че в аптеки може да бъде открит генеричният аналог „ Л Тирокс “, само че „ доста хора не желаят да заменят „ Л Тироксин “ и не им е добре, когато го заменят “.

„ Не е казусът в цената, някои хора при смяна на медикаментите получават проблеми “, добави Николай Костов.

„ Освен да го сменяем с това, което има и е същото на процедура - генерично, друго не можем да създадем. Препоръчвам хората, тъй като то им е належащо и те не могат да го спрат, да го заменят краткотрайно с „ Л Тирокс “, до момента в който пристигна, в случай че нямат несъмнено таблетки в ресурс “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР