До безпрецедентен казус стигна гласуването на лансирания от френския президент

...
До безпрецедентен казус стигна гласуването на лансирания от френския президент
Коментари Харесай

Пакетът Макрон - цинизъм на Стара Европа или шанс за работниците

До невиждан проблем стигна гласуването на лансирания от френския президент Еманюел Макрон пакет от европейски разпореждания " Мобилност 1 " в транспортната комисия на Европейския парламент. Новите правила, в които транспортният бранш от периферията на Европейски Съюз вижда огромна опасност, отчасти бяха блокирани и сега не е ясно дали този състав на Народното събрание изобщо ще успее да ги гласоподава.

" Част от предложенията са извънредно нечестни, бих споделил - цинични ", разяснява пред камерата на bTV евродепутатът от ВМРО/ЕКР Ангел Джамбазки. Той акцентира, че се прави опит да бъде " засмукана работна ръка от периферията към центъра ".

Според него става дума за " намерено лобистка корекция, натискана доста жестоко от заинтригувани бизнеси и държавни управления " от " ядрото на остарелия Бенелюкс ", Австрия и дори Германия.

Националистът предизвести, че има риск част от тези страни да стартират едностранно да постановат ограниченията по него (като възбрана за спане в кабинета на камиона или твърди периоди за пребиваване) и това ще изисква " взаимен отговор ".

Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП означи, че възможностите да се завърши пакета " Мобилност " клонят към нула, като европейската десница е на позиция, сходна на българската. Той прикани тематиката да не се употребява предизборно, тъй като всички български евродепутати са били единни по въпроса.

От разпореждания в смисъла на предлаганите в действителност има смисъл, само че те би трябвало да пазят работещите и бизнеса, разясниха в студиото на " Тази заран " Ангел Траков от Съюза на интернационалните превозвачи и Катерина Йорданова от Съюза на транспортните синдикати.

Траков уточни, че и сега сътрудниците му заплащат санкции в разнообразни страни по силата на националните законодателства и е добре разпоредбите на всички места да бъдат идентични - само че не толкоз рестриктивни, колкото се оферираше.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР