До 8-12 месеца имаме имунитет срещу COVID след ваксиниране или

...
До 8-12 месеца имаме имунитет срещу COVID след ваксиниране или
Коментари Харесай

За ваксинацията: Ако продължаваме така, ще се гърчим с месеци и години

До 8-12 месеца имаме имунитет против Коронавирус след имунизиране или преболедуване, разгласи имунологът акад. Богдан Петрунов пред bTV. Той посочи, че имунитетът, основан от препаратите, е по-специфичен, дефинира го като по-центриран.

Според него имунизацията би трябвало да бъде наложителна за учителите, лекарите и всички здравни служащи, пожарникари, транспортни служащи и тези, които работят в контакт с доста хора.
"Нищо сега не може да се оправи по-добре с ковид с изключение на имунизацията. Ако продължаваме по този начин, ще се "гърчим " с месеци и години “, предвижда той.
Академик Петрунов изясни, че имунитетът, който се основава от имунизираните хора, е доста по-специфичен, той го дефинира като доста по-центриран. "Той основава антитела, които са с доста по-голям афинитет към вируса. Това е съображение всички, които са ваксинирани, да бъдат отново имунизирани след 8 – 12 месеца “, уточни акад. Петрунов. Според него имунитетът, който се построява от преболедуването, е по-широк.

"По-защитени са тези, които са имунизирани, спрямо тези, които са преболедували. Ваксините дават една относително висока отбрана, над 50 на 100, в ваксинираните хора, според от циркулиращия вариант. С имунизацията против ковид сътворяваме по този начин наречения квалифициран имунитет, приготвяме имунната система да реагира по-адекватно и по-качествено “, изясни имунологът.

Според него имунизацията може да пази и от други сходни вируси, а смесването на имунизациите ускорява имунитета.

"Еволюцията на вируса ще е един безконечен развой, тъй че единствено имунизацията може да помогне ", счита ученият.

Досега министерството на образованието се оправя в добре със обстановката, означи той. "Има проучване в Израел, че ротационното образование - 1 седмица у дома, 1 - на учебно заведение, е доста положително. Децата над 12 години умерено могат да се ваксинират ", добави акад. Петрунов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР