До 7,5 милиарда долара може да загуби Холивуд вследствие на

...
До 7,5 милиарда долара може да загуби Холивуд вследствие на
Коментари Харесай

Холивуд губи до 7,5 милиарда долара - slava.bg

До 7,5 милиарда $ може да загуби Холивуд в резултат на разпространяването на ковид. Песимистичните прогнози, представени от 7News, са направени въз основата на анулираните министър председатели на огромни кинопродукции, както и на към този момент спрените или отсрочени снимачни процеси на не по-малко хитови заглавия.

Най-голяма вреда все още Холивуд регистрира от Китай, където всички 70 000 киносалона стопираха да работят през януари. Азиатската страна съставлява вторият максимален пазар в промишлеността (след този в САЩ), като на практика към този момент повече от два месеца филмите не генерират никакви облаги от в началото плануваното си разпространяване там. За несигурно време бяха отсрочени министър председателите на „ Соник: Филмът “, „ 1917 “, „ Малки дами “, „ Джоджо Заека “ и други Всички от изброените заглавия към този момент се качиха по екраните в България. Дали и по кое време това ще се случи в Китай още не е ясно. Още в края на януари, китайският боксофис регистрира загуби в размер на 1 милиард $. На годишна база точно от тази страна се генерират 33% от облагите на международната киноиндустрия. От този понеделник и Италия затвори всичките си кина.

Рискът от болест с ковид принуди и самите холивудски студиа да отсрочат министър председатели освен в Азия. Така, да вземем за пример, вместо да се появи на бял свят още при започване на април, 25-ият филм за Джеймс Бонд „ Смъртта може да изчака “ ще го направи чак през ноември. Още в края на март премиерата си трябваше да направи и продължението на сполучливата анимация „ Зайчето Питър “. Това обаче към този момент ще се случи през август.

Новият филм под щампата на „ Мисията невъзможна “ пък е измежду заглавията, чиито снимачни процеси са стопирани поради ковид. Сега това ще се случи и с новия филм на Том Ханкс, който ще се концентрира върху живота Елвис Пресли. Подобна е ориста и на към този момент няколко телевизионни продукции като сериалът „ Ривърдейл “ и риалити шоуто „ Сървайвър “.

Самите американци също са раздвоени по въпроса дали би трябвало да затворя напълно киносалоните си. 38 на 100 от интервюираните от The Hollywood Reporter и Morning Consult поданици на Съединени американски щати декларират, че поддържат концепцията прожекциите на филми да бъдат краткотрайно прекратени. 44% са на противоположното мнение. Към момента страната не планува сходни ограничения. Отлагат се най-вече събитията, на които се чакат повече от 1000 души. Междувременно стриймингът бележи растеж, като 21 % от интервюираните американци оповестяват, че са се абонирали за платформа за видео по поръчка в резултат на разпространяването на новия вирус.

Източник: Monitor
Снимка: AP
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР