До 30 април 2021 г. се удължава срокът, в който

...
До 30 април 2021 г. се удължава срокът, в който
Коментари Харесай

Удължават сроковете за кредити и регистрацията на тютюнджии

До 30 април 2021 година се удължава срокът, в който стопаните могат да подават заявки за целеви заем за закупуване на семена, разсад и торове за произвеждане на зеленчуци (полско и оранжерийно производство) и закупуване на торове, нужни при развъждане на трайни насаждения: плодове (ябълки, круши, кайсии и зарзали, череши, вишни, праскови и нектарини, ягоди, малини, сливи, десертно грозде), винени лозя и маслодайна роза. Документи се подават в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие”. Предоставянето на кредитен запас ще бъде осъществено до 31 май 2021 година Утвърденият финансов запас е общо 12 млн. лв..

Лихвата по заема е в размер на 1,5% годишно. Срокът за погасяване е 30 ноември 2021 година Максималният размер за даване на кредитен запас от Държавна фирма „ Земеделие” е в размер на 300 000 лева на аграрни производител.

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева се удължава с един месец и срокът за регистриране на тютюнопроизводителите в обществения указател за годишна продукция 2021 година За да се даде опция на по-голям брой аграрни стопани да спазят нормативната уредба в бранш " Тютюн ", срокът за подаване на документи се удължава до 30 април 2021 година в това число. Съгласно Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения тютюнопроизводителите се записват всяка година до 31 март.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР