До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките

...
До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките
Коментари Харесай

Премиерът Гълъб Донев: До 3 седмици инфраструктурата в Карловско ще бъде възстановена напълно

До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възобновени изцяло и надлежно почистени. Това сподели министър председателят Гълъб Донев преди съвещанието на Министерския съвет, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “ .

" В потърпевшите села имат потребност от хора, които да им оказват помощ, с цел да продължат живота си на чисто и да не газят през тиня, когато влизат в домовете си. За да ускорим възобновяване след потопа, държавното управление, дружно с регионалния шеф на Пловдив, кметовете на общини и кметове на обитаеми места, продължаваме с повече хора и техника дейностите по разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина.

За нас е значимо колкото се може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората там. Утре в почистването ще се включат в допълнение 400 военнослужещи и техника. В петък чиновници от регионална и общинска администрация от Пловдив и прилежащите области ще са в наводнените села, с цел да продължат разчистването на къщите и дворовете на хората. Както нормално в почивните дни ще се причислят и доста доброволци от цялата страна. “ сподели той.

Премиерът уточни, че 400 военни с техника ще се оказват помощ за разчистването на бедстващите села.

" Тук е мястото още веднъж да изразя благодарностите си към всеки един, който от 2 септември насам живее с тъгата на хората от Карловско и взаимен с тях освен на думи, само че и с дейностите си. Всяко едно изпитание за изправяне след претърпяното злополучие е крачка към връщане на нормалността ",каза той.

" Тази заран разговарях още веднъж с регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев. От него получих информация, че електрозахранването в домовете на хората е възобновено и се работи за това да бъде възобновено уличното осветяване в потърпевшите села. До 3 седмици инфраструктурата, улиците, мостовете и деретата на реките ще бъдат възобновени изцяло и надлежно почистени. Правителството ще отпусне в допълнение 200 000 хиляди литра вода от държавния запас за потърпевшите села в Карловско “, съобщи министър-председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР