До 20-и януари 2022 година ще бъде удължен периодът на

...
До 20-и януари 2022 година ще бъде удължен периодът на
Коментари Харесай

Промените в движението на влаковете от София за Варна в сила до 20-и януари

До 20-и януари 2022 година ще бъде продължен интервалът на въведените краткотрайни промени в организацията на придвижване на всички влакове, които минават в сектора сред гарите Белозем и Михайлово, оповестяват от БДЖ. 

Причините за измененията са свързани с осъществявани поправки от Директива за птиците " Национална компания железопътна инфраструктура “ в посочения сектор по плана за рационализация на жп линията София-Бургас. 

През интервала на осъществяваните поправки всички бързи влакове, които пътуват по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София по маршрут през Пловдив-Чирпан-Стара Загора, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград и надлежно с променено разписание.

За обслужване на пасажерите от бързите влакове София-Стара Загора-София и Пловдив-Варна-Пловдив, както и за пасажерите от всички пътнически влакове, които се движат в сектора Пловдив-Стара Загора-Пловдив, ще бъде обезпечен транспорт с рейсове в сектора сред гарите Белозем и Свобода. 

Три бързи влака от Бургас за София и два бързи влака от Варна за София ще отпътуват по-рано от началните си гари, както следва: 

Бързият трен № 8610 от Бургас за София, който отпътува от гара Бургас в 07:05 часа, ще потегля с 25 минути по-рано, т.е. в 06:40 часа.

Нощният бърз трен № 8626 от Бургас за София, който отпътува от гара Бургас в 22:35 часа, ще потегля с 50 минути по-рано, т.е. в 21:45 часа.

Бързият трен № 8632 от Варна за Пловдив, който отпътува от гара Варна в 17:00 часа, ще потегля с 55 минути по-рано, т.е. в 16:05 часа

Бързият трен № 8656 от Варна за София, който отпътува от гара Варна в 23:50 часа, ще потегля с 75 минути по-рано, т.е. в 22:35 часа. 

Бързите влакове, за които ще бъде обезпечен заместващ превоз в сектора Белозем и Свобода са следните: 

Бързият трен № 8640 от Стара Загора за София, който отпътува от гара Стара Загора в 06:15 часа, ще потегля от гара Белозем в 07:30 часа. За пасажерите от Стара Загора за този трен ще бъде обезпечен транспорт с крайградски пътнически трен № 80230 от Ямбол за Стара Загора, който ще се движи до гара Свобода и ще отпътува от Стара Загора в 06:06 часа, което е с 9 минути по-рано от нормалното разписание на бързия трен от Стара Загора за София по този маршрут. 

В сектора сред гарите Свобода и Белозем ще бъде обезпечен транспорт с рейсове

Бързият трен № 8641 от София за Стара Загора, който отпътува от Централна гара София в 16:30 часа, ще се движи до гара Белозем. За пасажерите до Стара Загора от този трен ще бъде обезпечен транспорт с рейсове в сектора сред гарите Белозем и Свобода. 

От Свобода до Стара Загора ще бъде обезпечен пътнически трен № 80185, който ще потегля от гара Свобода в 20:55 часа. Клиентите на БДЖ могат да се осведомят за настоящото разписаниe на влаковете от електронния справочник на формалната страница на сдружението (www.bdz.bg), от чиновниците на билетните каси и гишетата " Информация ", както и на националния информативен телефон 02/931 11 11, оповестяват от железопътната компания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР