Днес ще се проведе първият конкурс за красота Мис Изкуствен

...
Днес ще се проведе първият конкурс за красота Мис Изкуствен
Коментари Харесай

За първи път ще се проведе конкурс Мис Изкуствен интелект

Днес ще се организира първият конкурс за хубост Мис Изкуствен разсъдък. Жури от трима съдии би трябвало да избере най-красивата жена, основана благодарение на AI технология.

Една от фалшив моделките е Диана Ритър. Тя е с платинено руса коса, обилен бюст, плосък стомах и доста дълги крайници. Тялото й наподобява нереално, само че профилът й в Instagram има напълно действителни 481 000 почитатели.

Наградата за 1-во място в състезанието Мис Изкуствен разсъдък е 13 000 $. Второ и трето място ще получат надлежно 5000 и 2000 $. 

Друга от претендентките за короната е испанският модел Айтана Лопес. Нейният профил в Instagram е следван от 314 000 души, предава " Телеграф ".

Конкурсът повдига въпроса дали изкуствения разсъдък и основаването на профили в обществените мрежи на нереални девойки ще скапе женския стандарт за хубост.

" Съществуването “ на Диана Ритър сигурно е софтуерен героизъм, само че не съумява да прикрие етичните проблеми, които този вид аватар съставлява, нито неговите пагубни последствия “, разяснява Флоранс Седес, професор по компютърни науки в Университета в Тулуза.

" Изкуственият разсъдък се храни с към този момент съществуващи изображения, затова той ще копира към този момент съществуващи клишета. Така че постоянно ще виждате русокоски с огромни гърди, рахитични тела и прекомерно дълги крайници в това съревнование “, добавя френският професор.

Първият виртуален инфлуенсър е Лил Микела, основан през 2016 година Към сегашния миг тя има 2,6 милиона почитатели в Instagram. Въпреки че в профила й е посочено, че е робот, потребителите разясняват фотосите й, че е прекомерно красива и я питат за хубост й “, тревожи се Силви Боро, експерт по джендър реклама. 

Проучванията, които тя е провела, демонстрират, че даже да се спомене, че фотографията на модел е фотошопирана, хората не могат да не се съпоставят с нея. " Несъзнателно мозъкът обработва информация като действителен облик, даже в случай че е конкретизирано, че това не е по този начин “, прибавя Силви Боро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР