До 2 години ефективен затвор може да отнесе Юлиан Вергов

...
До 2 години ефективен затвор може да отнесе Юлиан Вергов
Коментари Харесай

Само в Lupа.bg: 2 години затвор може да отнесе Юлиан Вергов за побоя на Диана Димитрова

До 2 години ефикасен затвор може да отнесе Юлиан Вергов за побоя над актрисата Диана Димитрова, случил се преди 5 години на снимачната площадка на сериала " Откраднат живот ". Както стана ясно през днешния ден, след обява в седмичника " Уикенд ", точно Вергов е индивида, който е помлял колежката си. До този миг нито пострадалата, нито изобличения като принудител артист са коментирали публично сензационното разобличаване.

Как ще се развие случая отсега нататък? Прокуратурата още във вторник разгласи, че стартира следствие, откакто се е самосезирала поради шумния публичен отзив, което значи, че Диана Димитрова е призована да даде показания. Според източник на Lupa.bg, тя към този момент е била разпитана. Димитрова се е явила с юрист в СРП още във вторник.

Ако тя е показала името на насилника, това значи, че от Юлиан Вергов също ще бъдат снети пояснения, както и от очевидците на екшъна, които са към 30 души. Независимо какви са претекстовете и дали е бил предизвикан, Вергов може да носи наказателна отговорност за действието си, случило се преди 5 години, безапелационен е пред Lupa.bg юрист Мариан Иванов от Софийската адвокатска гилдия, който се съгласи напълно хипотетично да ни изясни праваната страна на проблема.

" Не съм наясно със случая, само че защото няма здравно удостоверение, а съдим напълно от предоставените от госпожица Димитрова в медиите фотоси, може да се направи обосновано съмнение, че се касае за лека телесна щета. Важно е какви ще са показанията на очевидците, само че по този начин или другояче се касае за неприемливо физическо принуждение ", сподели юрист Иванов.

Юристът, който е специалист по наказателно право, разяснява, че в случай че прокуратурата събере задоволително доказателства за обвинителен акт, Юлиан Вергов може да бъде съден по член 130 (1) от Наказателния кодекс, който гласи: „ Който аргументи другиму разстройство на здравето, се санкционира за лека телесна щета с отнемане от независимост до две години или с пробация ”. Най-вероятно, поради обстоятелството, че има чисто правосъдно минало, Вергов би отнесъл условна присъда. След това обаче е допустимо Диана Димитрова да заведе дело против него и за финансово обезщетение за породените болежка, премеждия и обществено оскърбление, разяснява юриста.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР