До 2-3 февруари, когато очакваме третата доставка на ваксини, ще

...
До 2-3 февруари, когато очакваме третата доставка на ваксини, ще
Коментари Харесай

Кунчев: До 2-3 февруари очакваме третата доставка на ваксини

До 2-3 февруари, когато чакаме третата доставка на ваксини, ще разполагаме към този момент с към 100 000 дози. Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия.

„ Това ще разреши, с изключение на да имунизираме хората от лечебната система, да стартираме да имунизираме и в домовете за възрастни хора и хората, работещи в тази система “, уточни Кунчев.

„ Достъпът до ваксини ще стане доста по-лесен и необятен и няма да е вест идването на идната ваксина. За момента приказваме за една ваксина на една компания, а следва да получим такива от най-малко още 5. Кога – зависи напълно то тяхната организация и това по кое време ще подадат документи. Такива към този момент са подали „ Модерна “ и „ Астра Зенека “, съобщи той.

„ Очакваме позволение за ваксина та на „ Модерна “ за Европейски Съюз, а до края на месеца евентуално и на „ Астра Зенека “. Това значи, че до края на месеца ще можем да разполагаме с три от предстоящите 6 ваксини. Това ще разшири доста фронта на имунизация и ще започваме да обгръщаме от ден на ден и повече хора “, добави Кунчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР