До 17 март остава въведеният временен граничен контрол на границата

...
До 17 март остава въведеният временен граничен контрол на границата
Коментари Харесай

Строгите правила за пътуване от Чехия към Германия са в сила до 17 март

До 17 март остава въведеният краткотраен граничен надзор на границата с Чехия и австрийската провинция Тирол, квалифицирани като „ области с вирусни разновидности “. Това значи краткотрайна възбрана за транспорт на пасажери и рекомендация за прекратяване на пътуванията от тези страни.

Това напомнят от българското Министерство на външните работи във връзка със сигнали за спирани при влизане в Германия от Чехия български жители, пътуващи с публичен превоз.

По информация на посолството ни в Берлин и при един неточен пасажер транспортното средство се връща назад, като не се позволяват туристи или задгранични жители без основателна причина.

Изключенията от възбраната за влизане в Германия през територията на Чехия и Тирол се позволява единствено за:

- немски жители и жители на трети страни, които са членове на тесния кръг на фамилията на немски гражданин/съпруг, сътрудник, малолетни деца и техните родители/;

- жители с местоживеене или непрекъснато престояване в Германия;

- транспортен персонал;

- личен състав в областта на опазването на здравето - лекари, медицински сестри и различен медицински персонал;

- жители, които пътуват за Германия по неотложни филантропична аргументи, както и жители, които работят за Международната организация по атомна сила и Организация на обединените нации.

Изключенията са годни и за погранични служащи от специалности, безусловно нужни за поддържане на активността на предприятия в провинциите Саксония и Бавария.

В тези случаи за влизането на територията на Германия е нужна наложителна предварителна цифрова регистрация на или надлежно на книжен притежател. Изисква се е и негативен тест за ковид, не по-стар от 48 часа, като жителите се карантинират за интервал от 10 дни.

Министерство на външните работи предлага на българските жители да се въздържат от пътешестване, в случай че то не е наложително, както и.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР