До 15 часа няма какво да кажем на ГЕРБ. Ще

...
До 15 часа няма какво да кажем на ГЕРБ. Ще
Коментари Харесай

Акад. Денков: До 15 часа няма какво да кажем. Няма да подкрепим коалиционно управление с ГЕРБ

До 15 часа няма какво да кажем на ГЕРБ. Ще поддържаме политиките без значение кой е на власт. Няма да подкрепим съдружно ръководство с ГЕРБ. Новото предложение на Мария Габриел изисква съществено разискване. Но не е ясно към кого е ориентирано. ГЕРБ се пробва непрестанно да ни вкарва в цайтнот - няма време. Това прилепяне във времето е за да се направи някаква неточност.

Това съобщи акад. Николай Денков от Политическа партия - Демократична България пред БТВ.

Ние ще поддържаме политиките и законите, които залегнаха в управническата стратегия. Многократно сме заявявали, че няма да вършим коалиция, сподели Денков. Според него няма по какъв начин да правиш експертен кабинет с блестящо политическо лице, въпреки че Мария Габриел изглеждала по принцип добъл избор. Важно било дали Габриел ще избира специалистите или Борисов. 

Според Денков Гешев трябвало да си тръгне още през 2020 година

Не е ясно до каква степен всичко това е спектакъл, който ние да послужим единствено за оправдание. Очаквам един същински диалог, съобщи още депутатът от обединението ПП-ДБ акад. Николай Денков за предлагането на ГЕРБ да не се прави коалиция, а да се даде поддръжка за експертен кабинет за една година. Нормално е да се съберем, да обсъдим дали има нещо ново, с което да променим отношението си към ГЕРБ-СДС, изясни Денков, който не сподели дали ПП-ДБ ще поддържат Мария Габриел за министър председател. 

Мария Габриел е положително решение да се търси позитивна развръзка, сподели той. Денков прикани ГЕРБ да изясни кой ще избере специалистите в държавното управление. Да не би специалистите да са тези, които биха студентите под колоните на Министерски съвет, запита акад. Денков. Той добави, че ПП-ДБ има време до идващия понеделник, с цел да отговори на ГЕРБ. Денков увери, че ПП-ДБ ще поддържат законодателната стратегия, законите и решенията на Министерски съвет без значение кой е на власт. 

За отстраняването на основния прокурор, Денков разяснява, че Иван Гешев трябвало доста от дълго време да си тръгне. Има опит за промяна на едно лице и не е ясно дали ще има някаква основна смяна. Трябва да се промени Конституцията и желаеме да забележим знаците, че това е допустимо да се случи, настоя акад. Николай Денков.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР