До 10 декември всеки може да подкрепи Пловдив в годишните

...
До 10 декември всеки може да подкрепи Пловдив в годишните
Коментари Харесай

Пловдив е номиниран в 5 категории на годишните награди за туризъм 2017

До 10 декември всеки може да поддържа Пловдив в годишните награди за туризъм 2017 на Министерството на туризма. Тази година градът под тепетата е номиниран в 5 от категориите на конкуренцията. Кои са те и по какъв начин може да гласувате вижте в репортажа.

Пловдив

Пловдив влиза в конкуренцията с другите градове в категориите " Туристическа дестинация " и " Община за културно-исторически туризъм ". За туристическа атракция в града под тепетата е номиниран Античният спектакъл на Филипопол.
Виделина Гандева – шеф на Общинско дружество " Туризъм ": " В две от категориите сме безапелационни любимци. До 10-и декември нямам доверие да има някави огромни промени. Пловдив изрично води в " културно-исторически туризъм " и с обекта Античен спектакъл, който считаме, че се трансформира в знак освен на Пловдив, само че и на България. "
Всеки искащ може да гласоподава на уеб страницата на Министерството на туризма и на уеб страницата за туризъм на Община Пловдив. За доста хора градът заслужава да бъде отличен, тъй като има какво да покаже.
Ирена Русева: " Порасна самочувствието на пловдивчани сякаш в последните години може би с тази номинация, което е радостно за мен, и хората от ден на ден осъзнават, че живеят на едно прелестно място с доста история и доста просвета и доста нематериалност. "
За деветте месеца на тази година градът е посетен от над 208 хиляди туристи. Очаква се броят им да нарасне през 2019-а година, когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР