ДНК резултатите от удължените черепи от Паракас в Перу най-накрая

...
ДНК резултатите от удължените черепи от Паракас в Перу най-накрая
Коментари Харесай

ДНК резултатите от удължените черепи от Паракас в Перу най-накрая са разкрити

ДНК резултатите от удължените черепи от Паракас в Перу най-сетне са разкрити! В края на 20-те години на предишния век перуанският археолог Хулио Тело открива стотици конусовидни черепи в региона на Паракас в Перу. Тяхната неповторима форма е провокирала спекулации с течение на времето, в това число разнообразни изказвания за извънземен генезис.

През 2015 година в този регион бяха открити нови удължени черепи. Резултатите от ДНК най-сетне се върнаха след трудно дълги 5 години очакване и очакване. Въпреки че в началото се смяташе, че това са просто черепи на мутирали антични хора. Но бързо ставаше все по-очевидно, че има още нещо, в сравнение с се вижда на пръв взор.

По принцип резултатите от теста са подготвени и няма 100% метод тези черепи да са по някакъв метод или форма, свързани с хората в най-малка степен. Причината, която лишила толкоз доста време е, че те са били доста развалени, съгласно чиновниците – от 18 черепа и 58 проби единствено 12 проби са били използваеми.

Смята се, че черепите са на възраст над 3000 години. Общият консенсус е, че те в действителност са извънземни по природа. Има даже кривина и хлътналост там, където биха били двете полукълба. Очните кухини са извънредно огромни, както можете да видите на фотосите. Сагиталният тегел пък напряко липсва. Някои даже са декларирали, че това може да са висшите същества, които са направлявали човечеството и може би даже към момента го вършат до ден сегашен.

Термините илюминати, нов международен ред и даже клика бяха доста публикувани по време на полемиките. Всичко, което знаем към този момент е, че те несъмнено не са човешки черепи, това е несъмнено. Това обаче е едната страна на монетата. Нека да забележим и другата страна:

Странни, продълговати черепи разкриват, че средновековните български булки са били търгувани за политика

Средновековните баварски черепи отляво и в средата демонстрират признаци на деформация; десният не е деформиран. БАВАРСКА ДЪРЖАВНА АРХЕОЛОГИЧЕСКА КОЛЕКЦИЯ

В няколко средновековни баварски фермерски селца, обитаеми най-вече със синеоки русокоски, повече от дузина дами с тъмни коси, тъмни очи и необикновени издължени черепи биха се откроили. Ново проучване на ДНК допуска, че тези дами, чиито поразителни черепи са били открити от околните гробове, са били високопоставени „ договорни булки “ от териториите на днешни Румъния и България, омъжени за подсилване на политически съюзи. Други обаче са скептични.

„ Това е едно от най-странните неща, които в миналото съм чел “, споделя Израел Хершковиц, антрополог от университета в Тел Авив в Израел, който специализира в анатомията на античния човек. — “Не го одобрявам ”.

Останките, които датират от към 500 година от н.е., са част от модел на удължени черепи, открити в гробове в ранна и средновековна Европа и Азия. Баварските черепи били открити дружно с тези с вярна форма покрай шест съвременни южногермански града по поречието на река Дунав в края на 60-те години на предишния век. Съществуват малко улики за тяхната идентичност или по какъв начин и за какво черепите са били удължени. Антропологът и популационният генетик Йоахим Бъргър от университета Йоханес Гутенберг в Майнц, Германия, се заема да секвенира тяхната ДНК.

10 aрхеологически мистерии, които науката още не може да изясни

Бъргър и сътрудници съпоставят ДНК от дребни костни фрагменти в гробовете една с друга и с тези на актуалните популации в цяла Европа и Азия. ДНК-то на 10 мъже и 13 дами с естествени черепи съответствува най-вече със актуалните популации в Централна и Северна Европа. Повечето имали гени за руса коса и сини очи. Но ДНК от 13-те дами с удължени черепи споделя друга история. Генетиката на тези дами съответствува със актуалните популации в Югоизточна Европа, по-специално България и Румъния. Те имат гени за по-тъмна коса и очи.

Но по какъв начин въобще са стигнали до продълговатите си черепи? Бъргър има доктрина: изкуствена черепна дисторция. Практиката – при която черепите на бебета се връзват неведнъж, като главите им израстват в стеснена форма – се е случила в целия античен свят, изключително в Централна Азия от номадските хуни. В Европа, където най-ранните доказателства идват от Румъния през втори век, практиката наподобява е била също толкоз публикувана при мъжете, колкото и при дамите.

Но половият дисбаланс в баварските гробове е бил явен. Бъргър отбелязва, че защото ритуалната дисторция е толкоз натоварен във времето развой, множеството антрополози считат, че е правена единствено на децата на богатите. Възможно е високопоставени дами от Югоизточна Европа да са пътували до Бавария и да са се омъжили, с цел да укрепят политическите съюзи сред районите, споделя той. Не е известно дали баварски принцеси също са пътували на изток в подмяна.

Интригуващи мистерии на изгубените цивилизации – топ 10 ранглиста

Хершковиц не оспорва генетиката, само че споделя, че историята не се добавя. От една страна, той не е уверен, че черепите са били деформирани съзнателно. Черепите на бебетата могат инцидентно да бъдат удължени, като лежат върху твърди дървени повърхности или са завързани в раници за носене. От друга страна, той споделя, че когато античните племена са се женили по политически аргументи, нормално единствено един или двама души едновременно са го правили. Би било извънредно извънредно да изпратите повече от дузина дами от едно потомство, споделя Хершковиц.

Бъргър отвърна, че нито едно настрана село в изследването не е имало повече от няколко дами с удължени черепи. Ако всяко село било обособен политически индивид със свои лични съюзи, политическата доктрина устоя. Що се отнася до това дали черепите са били съзнателно деформирани, Бъргър споделя, че би било извънредно съвпадане, в случай че инцидентно всички дами с удължени черепи също имат друго родословие от останалата част от популацията.

Дали удължените черепи имат извънземен генезис или са деформирани съзнателно и изкуствено? Или пък имат друго пояснение. Размислите оставяме на вас.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР