Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Заразените в Дания и Норвегия се увеличават, но хоспитализираните са малко

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:27Броят на инфектираните в Дания и Норвегия растеБроят на новите случаи на заразяване с ковид в Дания и Норвегия набъбна доста през последните седмици, съобщи ДПА. Датските здравни управляващи оповестиха през вчерашния ден, че са записали нарастване със 73 % на случаите на заразяване с Коронавирус през първите две седмици на този месец, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Норвегия броят на хората, дали позитивна проба за ковид, се е нараснал с 53 % за една седмица. Въпреки това броят на хората, които имат потребност от болнична помощ, е дребен както в Норвегия, по този начин и в Дания.

Дания и Норвегия анулираха множеството от коронавирусните ограничавания преди няколко седмици. Отменено бе задължението за носене на защитна маска, както и условието за показване на коронавирусен паспорт при посещаване на заведения за хранене и музеи. В Норвегия към 87 % от пълнолетните към този момент са изцяло имунизирани против Коронавирус, отбелязва ДПА.

Въпреки увеличението на броя на инфектираните норвежкото държавно управление реши за момента да не вкарва ограничавания на национално равнище. В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с ковид, а 212 души бяха признати в болница поради затруднения. Общо 75 % от датчаните са изцяло имунизирани против ковид.08:21Все повече са инфектираните в Бразилия и МексикоБразилия записва през вчерашния ден 389 нови смъртни случая от коронавирус, съобщи Ройтерс, като се базира на бразилското здравно министерство и Българска телеграфна агенция.

През последното денонощие в Бразилия са регистрирани 15 268 нови случая на заразяване с ковид.
Общият брой на смъртните случаи от коронавирус в южноамериканската страна е 607 068. Бразилия е на второ място в света по умряли от коронавирус. На първо място са Съединените щати.

Мексико записва през вчерашния ден 357 нови смъртни случая от коронавирус, заяви мексиканското здравно министерство. Общият брой на смъртните случаи от коронавирус в Мексико е 287 631. Според управляващите формалният брой на смъртните случаи е по-малък от действителния.08:20Великобритания ще извади 7 страни от " аления лист " Англия ще извади идната седмица последните седем страни от своя обвързван с COVID-19 " червен лист ", съгласно който в този момент се изисква новопристигащите пасажери от тези страни да остават под карантина за 10 дни в хотел, съобщи през днешния ден транспортният министър Грант Шапс, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Седемте страни, които ще бъдат извадени от листата от 1 ноември, са Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Хаити, Панама, Перу и Венецуела. Според английските здравни управляващи те към този момент не будят паника.
Шапс сподели, че смяната ще бъде призната от Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. По думите му стотици хотелски стаи ще бъдат поддържани в подготвеност, в случай че управляващите решат да върнат страни в аления лист.

Той съобщи, че още 30 страни ще бъдат добавени към лист с страни, чиито имунизации против COVID-19 са приети от Англия, с което общият им брой ще стане над 135.08:18Киев стяга меркитеЖителите на украинската столица Киев ще би трябвало от понеделник да показват имунизационно уверение или негативен тест за COVID-19, с цел да посещават заведения за хранене, фитнес зали и да употребяват публичен превоз, оповестиха през днешния ден градските управляващи, откакто Украйна записва нов рекордно висок дневен брой инфектирани с ковид, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

По данни на здравното министерство за последното денонощие в страната са регистрирани 26 071 нови случая, с което беше " усъвършенстван " предходния връх от 22 октомври - 23 785 нови инфектирани. Новите смъртни случаи са 576. " Украйна записва най-високото равнище в цялата пандемия по всеки от индикаторите - брой на нови дневни случаи, хоспитализации и умряли ", сподели здравният министър Виктор Ляшко.

От началото на пандемията страната е записала 2.85 млн. инфектирани с COVID-19 и 66 204 смъртни случая.

Киев ще затегне рестриктивните мерки поради внезапно нарастване на инфектираните, съобщи кметът Виталий Кличко. Правителствена комисия разгласи столицата за " алена зона ", което допуска налагане на най-строги ограничения. От 1 ноември заведенията за хранене, фитнесите, комерсиалните и развлекателните обекти ще могат да работят единствено в случай че целият им личен състав е имунизиран. На тези места, както и в публичния превоз няма да бъдат допускани хора без имунизационно уверение или негативен тест за COVID-19.

Правителството към този момент наложи наложителна имунизация за някои работещи в държавния бранш.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР