Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Италиански министър: Влизането в китайския проект "Един пояс, един път" беше ужасно решение

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Италия е взела " преждевременно и извънредно " решение, когато се е включила преди четири години към китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", защото това не е спомогнало с нищо за увеличение на износа, сподели в оповестено в неделя изявление италианският министър на защитата Гуидо Крозето, представен от " Ройтерс ".

Италия се причисли към самодейността при ръководството на предходното държавно управление, трансформирайки се в единствената огромна западна страна, подхванала сходна стъпка. Крозето е част от кабинет, който обмисля да анулира съглашението.

Инициативата " Един пояс, веднъж " планува възобновяване на остарелия Път на коприната за свързване на Китай с Азия, Европа и други райони посредством огромни вложения в инфраструктура. Критиците съзират в самодейността инструмент, посредством който Китай да популяризира геополитическото и икономическото си въздействие.
" Решението за присъединение към новия Път на коприната беше припрян и ужасяващ акт ", който усили китайския експорт за Италия, само че не създаде същия резултат върху италианския експорт за Китай, сподели Крозето пред в. " Кориере каузи сера ".

" Въпросът през днешния ден е: по какъв начин да излезем от самодейността, без да навредим на връзките с Пекин. Защото е правилно, че Китай е съперник, само че той е и сътрудник ", добави министърът.

След в четвъртък италианският министър председател Джорджа Мелони сподели, че нейното държавно управление би трябвало до декември да вземе решение дали да излезе от самодейността и разгласи също, че скоро ще посети Пекин.

В съботно изявление за италианската новинарска стратегия " Ти Джи 5 " Мелони дефинира като " абсурд " това, че въпреки Италия да е част от самодейността " Един пояс, веднъж ", тя не е страната от Г-7 с най-тесни търговски връзки с Китай.

" Това демонстрира, че можеш да имаш положителни връзки и комерсиално партньорство " с Китай даже и в случай че не си част от самодейността " Един пояс, веднъж ", добави италианската премиерка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР