Днешното решение на Народното събрание България да предостави на Украйна

...
Днешното решение на Народното събрание България да предостави на Украйна
Коментари Харесай

Генерал Мирчев обясни за ракетите за Украйна

Днешното решение на Народното събрание България да даде на Украйна дефектиралите ракети за комплексите за противовъздушна защита С-300 разяснява в „ ” бригаден военачалник Петьо Мирчев, заместник-командир на българските военновъздушни сили.

„ Българските Военновъздушни сили нямат пълномощия да дават оръжия и военна техника. Във Военновъздушни сили констатирахме нередовност в избран брой ракети. Това е докладвано по команден ред. Военновъздушни сили не дава, а установи. Всички ракети подлежат на инспекция пред избран интервал ”, заяви Мирчев.



„ В случая пробата сподели, че ракетите имат нередовност, която се е получила вследствие на дългогодишната им употреба. Във Военновъздушни сили ние не ги използваме тези ракети сега, тъй като според управлението при констатиране на нередовност ракетата се смъква и се изпраща в завода-производител. Те се съхраняват в склад сега ”, разясни генералът.

„ Придобили сме ги в края на 80-те години и България не разполага с потенциал за ремонт на тези ракети. Те са ситуирани в херметически затворени контейнери. Ние нямаме достъп до тях, с цел да правим ремонтни действия ”, добави заместник-командирът на Военновъздушни сили. 



Мирчев посочи, че бойното дежурство, което се носи, с цел да се обезпечи въздушния суверенитет на България не е прекратено.

„ Не е загадка, че вследствие на спора сред Русия и Украйна все по-трудно става поддържането на бойна техника, която е руско произвеждане. Затова стартирахме мероприятия за придобиването на нови зенитно-ракетни комплекси ”, добави Мирчев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР