Днешният ден, в който отбелязваме спасяването на българските евреи и

...
Днешният ден, в който отбелязваме спасяването на българските евреи и
Коментари Харесай

Захариева: Проявите на антисемитизъм, расизъм и ксенофобия нямат място в съвременното българско общество

" Днешният ден, в който означаваме спасяването на българските евреи и почитаме паметта на жертвите на Холокоста, ни дава мотив да си спомним, че демокрацията не идва безплатно, а би трябвало да се борим за нея всеки ден.
Така, както в невиждан акт на гражданска храброст преди 78 години нашите предшественици се изправиха против невъзможното и помогнаха за спасяването на 48 000 български евреи от лагерите на гибелта.
 Културата на паметта е в заплаха Културата на паметта е в заплаха
75 години след Холокоста и Втората международна война излиза наяве, че паметта избледнява, а историята се преиначава за задачите на настоящата по...
Това е категоричен образец за силата на гражданското общество. Съжаляваме, че не успяхме да спасим от депортация 11 346 евреи от териториите, ръководени по това време от България ", във Facebook.
" Трябва да пазим жива паметта за тази част от историята – каквато и да е тя, тъй като тя ни оказва помощ да не забравяме, че Холокостът не е бил неминуем.
Днес би трябвало да образоваме младите, да учим децата си на приемливост и непоносимост против всеки опит на ненавист към разнообразни религии или националности. Проявите на антисемитизъм, расизъм и ксенофобия нямат място в актуалното българско общество. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР