Днешната специализираната операция, насочена срещу конвенционалната престъпност във Видиснко, стартира

...
Днешната специализираната операция, насочена срещу конвенционалната престъпност във Видиснко, стартира
Коментари Харесай

Ударно! 14 задържани при спецакцията във Видинско /снимки/

Днешната профилираната интервенция, ориентирана против стандартната престъпност във Видиснко, започва в 6 и продължи до 15 часа.
В хода на акцията са арестувани 14 лица с полицейска мярка за период до 24 часа, формирани три досъдебни производства и три предварителни инспекции, оповестиха от полицията във Видин.
В контролните дейности - в селата Арчар, Генерал Мариново и Градец, участваха чиновници на Областна дирекция на МВР-Видин, Районно управление-Видин и екипи на Зонално жандармерийско управление-Монтана.
В градината на частен парцел в Арчар криминалисти откриха 77 конопени растения с височина от 120 до 300 см. При полевия наркотест листната маса реагира на канабис. По случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.354в, ал.1 от Наказателния кодекс.
В двора на различен парцел в селото проверяващите откриха два каменни предмета, носещи белези на археологически артефакти. По случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.278, ал.1 от Наказателния кодекс.
В хода на инспекциите чиновниците на реда засякоха локален гражданин, който ръководи лек автомобил с сложени регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс.
Образувани са две предварителни инспекции по отношение на открита немаркирана дървесина и една инспекция за държане на нередовна акцизна стока.
Служителите на реда ревизираха 501 моторни транспортни средства и 620 души (43 от тях – престъпен контингент). За установените нарушавания сформираха 33 акта и 21 фиша – по Закона за придвижване по пътищата, Кодекса за застраховането и Закона за български персонални документи.
Продължават взаимните дейности на полицията и прокуратурата за противопоставяне на престъпността в област Видин.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР