Днес започва ваксинирането на деца във възрастовата група 5-11 години

...
Днес започва ваксинирането на деца във възрастовата група 5-11 години
Коментари Харесай

ОБЗОР: Започна ваксинацията на деца срещу COVID, нов връх в цените на тока, обмислят компенсациите

Днес стартира имунизирането на деца във възрастовата група 5-11 години против COVID-19 в УМБАЛ „ Свети Георги”. Това заяви епидемиологът от лечебното заведение доктор Христиана Бацелова. Както TrafficNews към този момент заяви, това е една от двете лечебни заведения в Пловдив, където ще бъдат ваксинирани най-малките. Другият кабинет ще бъде ситуиран в УМБАЛ „ Пълмед”.

Нов връх на цената на тока на борсата за през днешния ден регистрират на пазара на електрическа енергия. В сегмента " ден напред " тя скача над 669 лева за мегаватчас. Средната цена е скочила близо три пъти спрямо предходната година.

Затова и се оферират обезщетения за над 1,5 милиарда лева за високите цени на тока, стана ясно от думите на министърът на енергетиката Александър Николов на брифинг за ограниченията за превъзмогване на рецесията с енергийните цени. Още по тематиката научете тук:

По тази причина частните железопътни компании в България оповестиха, че стопират работа поради високата цена на тока. Днес е станало ясно, че пазарът на електрическа енергия затваря на 824 лева на киловатчас. Това на процедура принуждава частните ЖП превозвачи да преустановят своята активност.

Пробивът „ Модър-Царевец” напредва със съществени темпове, като от компанията реализатор изпреварват линейния график. Към днешна дата от „ Драгиев и Ко” към този момент са отворили подземния улей, който е основата на пробива. Той бе построен преди години от НКЖИ, а по-късно заровен, с цел да се изчакат дейностите от Община Пловдив.

Днес се организира последната общинска сесия за 2021 година. Ето какво реши локалната власт:

Общинският съвет в Пловдив реши да удължи концесията на картинг писта Лаута и боулинг зала Ескалибур с 6 години и 8 месеца. Съветниците гласоподаваха с 40 гласа за, 5 въздържали се и без нито един срещу.

Община Пловдив пусна социална поръчка за правенето на механически капиталов план за ремонта кино „ Космос”. В заданието е включен и авторският контрол по време на строителството. Стойността ѝ е 108 333,33 лева без Данък добавена стойност. Документи ще се подават до 5 януари 2022 година Заданието е направено от арх. Димитър Балджиев (победител в състезанието за идейния проект) и арх. Тодор Абаджиев (държател на авторските права).

Бившият заместник-кмет на Пловдив Димитър Коцарски осъди Община Пловдив поради „ безмълвен отказ”. Причината е, че от администрацията са отказали да му издадат пропуск за платено преференциално паркиране в „ Капана”, която попада в Зелена зона.

Според източници на TrafficNews един от пенсионираните полицейски началници, който в това време се върна на работа в Министерство на вътрешните работи, има упоритостта да оглави Междуведомственият координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари. Вижте още по тематиката тук:

5% стопански напредък през 2022 година предвижда министърът по нововъведения и напредък Даниел Лорер. Той бе на посещаване в „ Тракия икономическа” зона, като с него бяха кметовете на Пловдив Здравко Димитров и община „ Марица” Димитър Иванов.

Новият план на ст. „ Христо Ботев” е подготвен на 99%, като само би трябвало да се дефинира свързването с експлоатационните сдружения, като ВиК и ЕВН. Собственикът на ПИМК Илиян Филипов съобщи,че е приказвал с проектанта на игрища арх. Георги Савов по отношение на препроектирането.

Иво Даскалов, по прякор Лудия, излезе от ареста през днешния ден, научи TrafficNews. На 17 декември, петък, мярката му за неотклонение е била променена от Окръжен съд. Той се е прибрал вкъщи, с сложена проследяваща гривна, научи още медията ни.

За цялостен безпорядък в придвижването на ул. „ Ильо Войвода” алармира четец на TrafficNews.bg. От думите му излиза наяве, че се прави сеч на дървета и клони, само че това не е обозначено нито при започване на улицата, нито в края. Това надлежно провокира тапи и попречва предвижването на колите по улицата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР