Днес всеки мисли за здравословното хранене. Не е лоша идея

...
Днес всеки мисли за здравословното хранене. Не е лоша идея
Коментари Харесай

Преминете към овесено брашно и вижте разликата

Днес всеки мисли за здравословното хранене. Не е неприятна концепция да измененията диетата си, с цел да се усъвършенства имунитетът и да се включат здравословни и устойчиви хранителни привички.

Естествено, множеството хора в този момент търсят питателни съставки и опция на нездравословните храни, които да прибавят към обичаните деликатеси, само че и елементарно да бъдат включени в ежедневната диета.

Една такава смяна, която набира известност, е прекосяването от нормално универсално или пшенично брашно към овесено брашно. Овесът е по-здравословният избор, само че доста хора го отнасят само до здравословната овесена каша заран. Истинските изгоди от овеса и капацитет на това непретенциозно зърно занапред ще бъдат изследвани.

Овесът е без глутен

 Преминете към овесено брашно и вижте разликата

За разлика от елементарното брашно овесените ядки са без глутен, като единствено към 1% от хората с цьолиакия имат нежелана реакция. Овесът обаче съдържа авенини вместо глутен, които са доста по-лесни за мелене.

Добавя повече усет и текстура

По отношение на текстурата овесеното брашно е малко по-различно от универсалното брашно. Това придава на обичаните ви печени лакомства по-орехова и дъвчаща текстура. Освен това овесеното брашно е малко по-сладко от елементарното брашно, като по този метод прибавя повече усет към вашите мъфини, протеинови палачинки и самун.

Повече хранителни субстанции във всяка хапка

 Овесено брашно

Тъй като елементарното универсално брашно е рафинирано, това го прави по-малко здравословен вид от овесеното брашно. Овесеното брашно има няколко изгоди за здравето, които са причина да го консумирате по-често.

- Има високо наличие на диетични фибри, антиоксиданти, минерали и витамини от група В. Разтворимите фибри, намиращи се в овесеното брашно, усилват растежа на положителни бактерии, които оказват помощ да поддържате храносмилателния си тракт здрав;

- Помага за контролиране на равнищата на кръвната Ви захар и понижаване на неприятния холестерол;

- Овесът е прочут със способността си да управлява кръвното налягане и да намалява неприятния холестерол;

- Подобрява инсулиновата сензитивност, което, от своя страна, оказва помощ да се избегнат скокове на кръвната захар;

- Овесеното брашно предлага малко повече желязо и калций от елементарното рафинирано брашно.

Лесно за мелене

За разлика от елементарното пшенично брашно, овесеното брашно е елементарно смилаемо. Високото му наличие на фибри прави работата лесна за мелене от тялото. Наред с това овесеното брашно е източник на продължителна сила, защото тялото го разгражда относително постепенно. В резултат на това се чувствате сити за по-дълго след консумация на артикули от овесено брашно. Преминаването към овесено брашно също може да ви помогне да поддържате здравословно тегло.

Овесът понижава риска от сърдечни болести

 Преминете към овесено брашно и вижте разликата

Друга причина, заради която би трябвало да замените пшенчното си брашно с овесено брашно, е, че яденето на храни с високо наличие на фибри като овесени трици, овесено брашно и цели овесени ядки може да понижи риска от коронарна болест на сърцето заради високото наличие на разтворими фибри.

Направете първата си крачка към по-добър метод на живот с множеството изгоди за здравето на овесеното брашно. Сега е време да преминете към по-здравословен избор. Приготвяйте с овесено брашно по-често:

- овесени палачинки;

- десерти с овес;

- овесени бисквити.

Те са по-здравословен избор и доста по-добър вид за храна, с която да порастват вашите деца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР