Днес времето в страната ще бъде предимно облачно. В източната

...
Днес времето в страната ще бъде предимно облачно. В източната
Коментари Харесай

Облачно време и дъжд в Пловдив през уикенда

Днес времето в страната ще бъде най-вече облачно. В източната половина ще превалява слаб дъжд, а до сутринта тук-там в Лудогорието ще има условия и за поледици. В Северозападна България ще превалява дъжд, а тук-там не е изключен и сняг. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България - сдържан, вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, в София - към 3. Максималните температури ще са от 3-4 градуса - в северозападните региони, до 9-10 градуса - на обособени места в Южна България. Подобна ще е обстановката и в неделя. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

И в събота и неделя са вероятни валежи от дъжд в Пловдив. Очаква се в събота оптималната температура в града под тепетата да бъде 7, а в неделя 9 градиса.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 7-10 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. В планините ще бъде облачно, а по върховете ще е мъгливо. На доста места ще превалява слаб сняг, под към 1300 метра - слаб дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 3, на 2000 метра - към минус 2 градуса.

Задава се, обаче, нормализиране на температурите като за месец януари, това съобщи пред NOVA климатологът Симеон Матев.

Още на 10-11 януари се чака да се образува средиземноморски циклон, чиято валежна зона ще засегне и нашата страна.

Очакванията съм момента са да вали повече в южните и източните региони на България.

В сряда (12 януари) евентуално ще завали сняг към този момент на всички места, само че не се чака по-дебела снежна завивка от 5-10 см.

С понижението на температурите още в понеделник по високите западни полета и в Северна България дъждът ще премине в сняг. Във вторник (11 януари) упованията са за още сняг. Не се чакат доста ниски температури.

Към края на това десетдневие - към 18-20 януари, чакаме ново покачване на температурите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР