Днес времето в страната ще бъде предимно облачно, на много

...
Днес времето в страната ще бъде предимно облачно, на много
Коментари Харесай

Вижте с какво време посрещаме новата седмица

Днес времето в страната ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, обилни в Западна и в Централна Северна България.
С сдържан до мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух, а към вечерта, със захлаждането, във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. По студения атмосферен фронт на доста места в югозападните, централните и източните региони от страната ще прегърми, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
В източната половина от страната, през по-голямата част от деня вятърът ще е южен. Максималните температури ще бъдат сред 12 и 17 градуса, в Северозападна България и високите полета на Западна - малко по-ниски.
През нощта против вторник студеният въздух ще обхване цялата страна. Над Черноморието ще има забележителна облачност, по-късно денем с валежи от дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който вечерта ще отслабне и през нощта против вторник ще се ориентира от запад-северозапад.
Максималните температури на въздуха ще са сред 11 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, след обяд и през нощта против вторник - интензивни.
Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9 градуса, на 2000 метра - към 1 градус.
Във вторник ще доминира облачно време, ще има и превалявания. В Северна и Западна България към момента са вероятни по-съществени количества, в котловините и Предбалкана - от сняг, в останалите региони - от дъжд. В югоизточната част от страната валежите ще са тук-там и най-вече слаби, от дъжд.
С най-вече сдържан запад-северозападен вятър захлаждането ще продължи и преобладаващите дневни температури ще са сред 2 и 7 градуса, в югоизточните региони - до 10-11 градуса. В сряда преваляванията ще са на по-малко места, по-съществени ще са в Североизточна България; ще са най-вече от дъжд, в Лудогорието и планините - от сняг.
Главно над Южна България ще има и разкъсвания и понижения на облачността. Ще остане и прохладно, с температури, по-ниски от нормалните за средата на март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР