Днес във Враца официално започна строителството на новия завод за

...
Днес във Враца официално започна строителството на новия завод за
Коментари Харесай

Случи се! Почнаха строежа на голям завод край Враца /снимки/

Днес във Враца публично стартира строителството на новия цех за автомобилни кабели, видя BulNews. Церемонията по първата копка събра на едно място Роберт Хофман и Цтибор Жижка от управителния съвет на MD Elektronik, вицепремиерът Марияна Николова, кметът на община Враца Калин Каменов, изпълнителният шеф на българската организация за вложения Стамен Янев, ръководещият шеф на строително-инвестиционна компания „ Хоризонт-Иванов “ Борислав Иванов и шефът по бизнес развиване на компанията Светослав Богарински, врачанският митрополит Григорий, националният представител Красен Кръстев, регионалният шеф Малина Николова, ръководителят на общинския съвет Румен Антов, зам.-областните шефове, общински съветници, шефове на институции и други.
По време на церемонията ръководителят на немския колос Жижка направи малко показване на компанията, която е учредена още през 1974 година, а през 90-те година стартира да се развива в автомобилната промишленост. Своите благодарности и удовлетворение от договарянията и привличането на огромни вложители изрекоха и кметът Калин Каменов и вицепремиерът Николова, както и изпълнителният шеф на българската организация за вложения Янев.
Инвестицията на MD Elektronik във Враца се прави оценка на 22 млн. лева и в началото ще бъдат разкрити 300 работни места, а на по-късен стадий е планувано наемането на 1000 души. От компанията дават обещание строителството на завода да завърши до края на годината, а производството да стартира от следващата година.
Заводът ще се простира върху 4794 кв. м, логистиката - върху 2561 кв. м. Предприятието ще включва още административна част с повърхност от 1418 кв. м, механически пространства и съблекални от 1560 кв.м. Към постройката е очакван паркинг за 138 автомобила. При плана на постройката е регистрирана опцията за уголемение на производството и логистиката на втори стадий. Теренът за завода беше обезпечен от община Враца, като вложителят е платил за 83 декара 1.14 млн. лева
В завода във Враца е планувано произвеждане най-вече на коаксиални елементи и електронни приложения за коли. Производството ще включва процесите от ампутиране на входния материал, през нагъване на вътрешните жици на пневматична полуавтоматична машина, сплескване на конектора, моделиране, сглобяване, образната инспекция и пакетиране.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР