Днес валежите ще се активизират и усилят, гласи прогнозата на

...
Днес валежите ще се активизират и усилят, гласи прогнозата на
Коментари Харесай

Сняг над Пловдив, утре валежите спират

Днес преваляванията ще се засилват и усилят, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Ще бъде най-вече облачно, на доста места ще превалява сняг, като и в югоизточните региони с понижението на температурите дъждът ще премине в сняг.

Ще се образува снежна завивка, по-значителна в планинските региони. Още предиобед в югозападните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад и с него ще продължи да прониква леден въздух. Минималните температури ще бъдат сред минус 5 и 0 градуса, по Черноморието до 2-3. Максималните стойности ще се движат в период сред минус 1 и 4 градуса. За Пловдив прогнозата е минимална температура минус 2 градуса, а оптималната ще е 4 градуса.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, обилни в Рило-Родопската област и в Предблакана. Снежната завивка ще продължи да се усилва. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад и ще има снежни виелици, а по планинските проходи ще се образуват и навявания. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към минус 5, на 2000 м - към минус 10 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания, най-вече от сняг. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са до 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В средата на седмицата ще остане студено, само че към този момент без превалявания. Облачността ще е раздрана, тук-там и ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Сутрин ще е много студено, минималните температури тук-там ще са към и под минус 10 градуса, а и оптималните в тези региони ще остават негативни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР