Днес в Уестмистър започна срещу българите. Според обвинението те са

...
Днес в Уестмистър започна срещу българите. Според обвинението те са
Коментари Харесай

Българите, обвинени от Великобритания в шпионаж, остават в ареста

Днес в Уестмистър стартира против българите. Според обвиняването те са работили в оперативна шпионска клетка в интерес на съветските служби за сигурност.

 

Част от активността им била да събират разследваща информация по дейни интервенции в Европа и да я предават на Русия. Предполагаемите били осъществени от август 2020 година до февруари тази година.

 

Очакванията на публицистите да снимат българите при идването ни в правосъдната зала в Лондон не се оправдаха, съобщи БНР. Обвинението беше отправено посредством видеовръзка. Русев, Джамбазов, Иванова, Стоянов и Габерова се появиха на екран в заседателната зала от пандизите, в които се намират.

 

Петимата бяха упрекнати в интрига за шпионаж, наблюдаване на хора и обекти, посочени от Русия. В обвиняването в това число става дума и за похищение. 

 

Задържаните ще останат в пандиза без опция да бъдат пуснати под гаранция, тъй като съставляват евентуална заплаха и има възможност да избягат.

 

Следващото дело по случая ще бъде на 13 октомври в Централния углавен съд.  

 

Срещу Русев, Джамбазов и Иванова при арестуването им бяха отправени и обвинявания в владеене на подправени документи за идентичност. 

 

В правосъдната зала участва и българският консул Николай Иванчев, макар че няма категорично искане за това от обвинените българи.  

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР