Днес в София започва традиционната, 12-а поред, среща на бизнеса

...
Днес в София започва традиционната, 12-а поред, среща на бизнеса
Коментари Харесай

Започва 12-ата среща на бизнеса а правителството

Днес в София стартира обичайна, 12-а подред, среща на бизнеса с държавното управление. Организаторите формулират два съществени въпроса на полемиката. " Ще реализира ли България резистентен растеж, до момента в който губи човешки капитал? " и " Как българската стопанска система да стане атрактивна за работещите в чужбина? ", съобщи Българска национална телевизия.

Въпреки че българската стопанска система пораства стабилно през последните месеци, бизнесът е изправен пред съществено предизвикателство, което може да ограничи бъдещия растеж - дефицитът на хора. Липсата на човешки запас се усеща от от ден на ден браншове на стопанската система. Огромният брой българи, които емигрираха през последните 15 години оставя сериозен недостиг на пазара на труда, а влошаващата се демография и неконкурентното обучение изострят този проблем, пишат уредниците.

Без опция да се разрастват с хора, компаниите ще са принудени да замразят вложенията си и да лимитират бъдещи проекти за агресия и напредък. Битката за гении е световна и може да се трансформира в сериозна спирачка пред икономическия напредък.

Годишната среща на бизнеса с държавното управление обичайно ще събере основни представители на властта със притежателите на най-големите компании в България.Те ще имат опция да обсъдят какви са държавните политики, както и тактики от страна на бизнеса, които могат да се опълчват на отрицателната наклонност.Срещата се организира при започване на българското председателство на Европейски Съюз - подобаващ миг за България да предложи смяна в съюзни регулации и политики, тъй че да отбрани своя интерес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР