Днес, в Комисията по петиции към Европейския парламент, ще се

...
Днес, в Комисията по петиции към Европейския парламент, ще се
Коментари Харесай

Петицията за приемането на България в Шенген се обсъжда в Брюксел днес

Днес, в Комисията по петиции към Европейския парламент, ще се организира съвещание, отдадено на разглеждането на петицията " България би трябвало да получи равностойно отношение за Шенген ", инициирана от Консервативен Институт.

На съвещанието шефът на Консервативен Институт, доктор Нено Димов, ще показа главните проблеми и предложенията, изложени в петицията.

Петицията „ България би трябвало да получи равностойно отношение за Шенген " беше изпратена до Европейския парламент в отговор на отхвърли на Брюксел да одобри България и Румъния в безвизовото пространство от 1 януари 2023 година Против присъединението гласоподаваха Австрия и Нидерландия.

Консервативният институт упорства за незабавни дейности за приемането на страната в Шенгенското пространство и напомня, че Европейски Съюз към този момент е дал поредност от позитивни оценки за готовността на България, последната от които е от 2011 година

„ Повече от десетилетие по-късно обаче Съветът още не е съумял да одобри позиция, която трябваше да бъде просто условност ", напомнят създателите на петицията и акцентират, че към България се ползва двоен стандарт.

Прокарването на изкуствени разграничителни линии, неаргументираното отсрочване на безалтернативни решения, а в избрани случай директното потъпкване на основополагащи европейски правила разрушават доверието в Обединена Европа. Това оказва помощ изключително на съветската хибридна война, която съпътства военните й дейности в Украйна. От висотата на политическите решения през днешния ден зависи бъдещето на съюза.

Събитието ще бъде предавано онлайн, предоставяйки опция на публиката да следи дебатите в действително време.

Заседанието ще се организира според графика на Комисията по петиции и ще бъде излъчено онлайн през формалния уеб страница на Европейския парламент, като ще бъдат обезпечени и записи. Представители на медиите, както и на други заинтригувани страни, могат да наблюдават излъчването от тук:

https://www.europarl.europa.eu/committees/bg/peti/home/highlights

Предвидено е петицията да бъде прегледана към 17:00 часа българско време.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР