Днес в Кипър официално започва кампанията за избор на нов

...
Днес в Кипър официално започва кампанията за избор на нов
Коментари Харесай

В Кипър официално започва кампанията за избор на нов президент на страната



Днес в Кипър публично стартира акцията за избор на нов президент на страната. В 9 ч. тази заран стартира подаването на заявките от претендентите за държавен глава в Централната изборна работа, което ще продължи до 12 ч. Първият тур на президентските избори ще се състои на 28 януари, а възможен втори - на 4 февруари.

Деветима ще се борят за поста на президент на Кипър за идващия петгодишен мандат, с двама по-малко, в сравнение с предходния избор през 2013 година Въпреки че формалната им регистрация за присъединяване в президентските избори е през днешния ден, предизборната акция тече доста интензивно към този момент близо 4 месеца, защото участниците в конкуренцията издигнаха кандидатурите си още при започване на есенния политически сезон.

Възстановяването на Кипър и връщането на страната по пътя към напредък след тежката финансова и икономическа рецесия от 2013 година, довела до меморандума с тройката интернационалните кредитори, както и решаването на Кипърския въпрос за обединяването на острова, са главните тематики в стратегиите и изказванията на всички кандидат-президенти. Само ден преди формалното им регистриране в листата, сегашният дясноцентристки президент Никос Анастасиадис , който се бори за втори мандат, разгласява своята нова държавна петгодишна стратегия в размер от 140 страници. Той ще я показа публично на 2 януари.
Действащият президент Никос Анастасиадис безапелационно води във всички извършени до момента социологически изследвания на настройките на гласоподавателите, като наклонността се резервира трайна. Според проучванията на първия тур той ще вземе към 35% от
гласовете, изпреварвайки с към 13% идващите го на второ и трето място.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР